Στους 800 οι εργαζόμενοι της Alpha Bank που αποδέχτηκαν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 18:17
Στους 800 οι εργαζόμενοι της Alpha Bank που αποδέχτηκαν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου της Alpha Bank που ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019. Το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε Στελέχη των Κεντρικών Υπηρεσιών και του Δικτύου, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 20ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην Τράπεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Alpha Bank, η απήχηση του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, σε μία περίοδο που αντίστοιχα προγράμματα εμφανίζουν σημάδια κόπωσης.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερέβη τις 800.

«Αποδεικνύεται ότι η διαμόρφωση ενός προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναδιοργάνωση της Τράπεζας και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της.

Η υψηλή συμμετοχή στο Πρόγραμμα επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος και δίνει τη δυνατότητα στη Διοίκηση της Τράπεζας να συνεχίσει τη διαδικασία ανανέωσης, δίνοντας τη σκυτάλη σε στελέχη της νέας γενιάς του Ομίλου», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι με την τελευταία εθελούσια έξοδο που διενήργησε η AlphaBankτο 2016 και την κυλιόμενη του 2017, είχαν αποχωρήσει από την Τράπεζα 2.400 εργαζόμενοι και σήμερα το προσωπικό της Τράπεζας ανέρχεται σε 8.600 άτομα, τα οποία θα μειωθούν περαιτέρω με τις 800 νέες αποχωρήσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 18:17