Στο επόμενο 10ήμερο αναμένεται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) σε στρατηγικό επενδυτή, όπως ανακοίνωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, εκφράζοντας μάλιστα και την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή την επίσκεψή του στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πιτσιόρλας, ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΛΒΟ είπε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε στα πρόθυρα να ξεκινήσει διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ και από την εικόνα που έχω, υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτός θα έχει θετικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους δύο προηγούμενους που είχαν τρέξει».

Διευκρίνισε μάλιστα πως όταν λέει «από την εικόνα που έχω», εννοεί ότι μια ομάδα υπουργών όλο το προηγούμενο διάστημα συζήτησε με όλους όσοι έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΕΛΒΟ, τους ενημέρωσε και η εικόνα που υπάρχει είναι ότι «αρκετές εταιρείες από αυτές θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό που θα τρέξει το επόμενο 10ήμερο».

Άμεσα οι επενδύσεις για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί η Hellenic Steel

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σημαντική βιομηχανία» χαρακτήρισε τη Hellenic Steel ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, επαναλαμβάνοντας ότι ο υποψήφιος επενδυτής, η Jordan International με έδρα το Χάμντεν, είναι «σοβαρός και γνώστης του αντικειμένου της εταιρείας».

Όπως επισήμανε ο κ. Πιτσιόρλας, ο επενδυτής προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε επενδύσεις, που είναι συνολικού ύψους της τάξης των 100 εκατ. ευρώ περίπου και μέσω αυτών εξασφαλίζεται όχι μόνο η επαναλειτουργία της βιομηχανίας, αλλά και η ανάπτυξής της, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με την αναβολή που πήρε για τις 28/1 η συζήτηση για το μέλλον της Hellenic Steel από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Πιτσιόρλας είπε:

«Δυστυχώς υπήρξε η αναβολή, που κατά τη γνώμη μου υπήρξε χωρίς λόγο στο δικαστήριο. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα και θα έχουμε σύντομα και την απόφαση. Η Hellenic Steel είναι μια βιομηχανία σημαντική στο χώρο της χαλυβουργίας και επαναλαμβάνω ότι ο υποψήφιος επενδυτής εγγυάται ότι η βιομηχανία θα λειτουργήσει και πάλι και θα αναπτυχθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης