Ισχυρή ήταν η ζήτηση για το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στο 2,75% και στη συνέχεια να υποχωρεί στο 2,625%, όπου και διαμορφώθηκε το τελικό pricing, ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 2,5%.

Την πρώτη ώρα μετά το άνοιγμα του βιβλίου οι προσφορές ήδη ξεπερνούσαν τα 750 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια διαμορφώθηκαν στο 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η πρώτη έκδοση τέτοιου τίτλου που πραγματοποιεί η συστημική τράπεζα μετά τον Ιούνιο του 2014 (3ετές τότε), και στόχος είναι η κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL), ενώ έχουν προηγηθεί δύο εκδόσεις Tier 2 τίτλων.

Οι πέντε διεθνείς τράπεζες Citi, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bofa Securities και Commerzbank στις οποίες είχε δώσει εντολή η Alpha Bank να “τρέξουν” την έκδοση, ολοκλήρωσαν τον γύρο των investor calls, ο οποίος ξεκίνησε την Τρίτη, με τις προσφορές των επενδυτών να αναμένεται να είναι ισχυρές και να καλύψουν τον στόχο άντλησης κεφαλαίων τις τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης