Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα βραβεύτηκαν οι 13 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2016, εφαρμόζοντας υπεύθυνες πρακτικές ΕΚΕ, σύμφωνα με τον CR Index, τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης και το CRI Pass, το πρώτο εργαλείο που «εισάγει» κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης.

Για 9η συνεχή χρονιά, με συνέπεια και συνέχεια, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης στηρίζει και επιβραβεύει την Εταιρική Υπευθυνότητα. Τη φετινή εκδήλωση προλόγισαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Κουρουμπλής και ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ παρευρέθησαν περισσότεροι από 140 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος στην Ελλάδα, και μετά από την κατάκτηση των δύο πρώτων βραβείων DIAMOND από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τον Όμιλο ΟΤΕ τις δύο προηγούμενες χρονιές, το Ινστιτούτο απένειμε το τρίτο DIAMOND, την κορυφαία διάκριση του θεσμού, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Παρακάτω όλες οι διακρίσεις ανά κατηγορία:

• DΙΑΜΟND: Τράπεζα Πειραιώς
• PLATINUM:, Εθνική Τράπεζα, WIND Ελλάς
• GOLD: Novartis Hellas, GENESIS Pharma, Pepsico, ΔΕΠΑ Α.Ε., Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. , Janssen
• SILVER: MSD
• BRONZE: Roche

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βραβεία για με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή αξιολόγηση:

• Best Progress PLATINUM Award: WIND Ελλάς.
• Best Progress GOLD Award: Janssen
• Best progress SILVER Award: MSD

Τιμητικές διακρίσεις ανά πυλώνα αξιολόγησης:

• Έπαινος για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Εθνική Τράπεζα
• Έπαινος για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΔΕΠΑ
• Έπαινος για το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: MSD
• Έπαινος για την ΑΓΟΡΑ: Roche

Στην Ελληνικός Χρυσός το CRI Gold award

Διευρύνοντας την λίστα των διακρίσεων και πιστοποιήσεων για τις πρακτικές της σε σχέση με την κοινωνία και το περιβάλλον, η Ελληνικός Χρυσός τιμήθηκε δια του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Δημήτρη Δημητριάδη με το CRI Gold award, για τις επιδόσεις της, τις πολιτικές της και τις επιλογές της σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το 2016:

«Η βράβευση αυτή μας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη για να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την θετική συνεισφορά μας στην κοινωνία και την οικονομία. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή και με βάση αυτήν προχωράμε αταλάντευτα», δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Δημητριάδης, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα του μελλοντικού σχεδιασμού σε σχέση με την κοινωνική και οικονομική συνεισφορά της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική και σε πιο διευρυμένο πλαίσιο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Προτεραιότητα στον άνθρωπο και το περιβάλλον

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η στρατηγική της Ελληνικός Χρυσός ως προς την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα που επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες: το περιβάλλον, την κοινωνία και τους εργαζόμενους της.

Μια διαχρονική επιλογή που αποτυπώνεται πέραν των διακρίσεων και πιστοποιήσεων στην σταθερή ωφέλεια στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη, στα έργα και τις δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς, στις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές στην λειτουργία των έργων της.

Αλλά και στην απόλυτη προτεραιότητα στο περιβάλλον που αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των έργων της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική, με δείγμα γραφής το πιο εκτεταμένο σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης στην Ευρώπη, που τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή με 320 σημεία παρακολούθησης και 2 εκ. ευρώ ετήσιο κόστος λειτουργίας αλλά και την αποκατάσταση από όλες τις αποθέσεις της προγενέστερής μεταλλευτικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την εφαρμογή της παράλληλης αποκατάστασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης