Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ όπως την περιέγραψε στη Βουλή ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τη μισθοδοσία Μαρτίου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ και την κινητικότητα, προβλέπεται η χορήγηση 15 εκατομμυρίων ευρώ στα ΕΛΤΑ ως προκαταβολή της αποζημίωσης συνολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας που θα ελάμβαναν για όλο το 2020, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή της μισθοδοσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα χρήματα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα. Με αυτή την ενίσχυση και με το πρόγραμμα διάσωσης ελπίζουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση ο Έλληνας φορολογούμενος θα έπρεπε να πληρώνει 6 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για να συντηρεί τα ΕΛΤΑ», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Ο ίδιος, αποτυπώνοντας την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, υποστήριξε ότι αυτή την ώρα υπάρχουν 115 εκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένες ζημιές, ενώ το  2014 τα ΕΛΤΑ παραδόθηκαν με 15 εκατομμύρια ευρώ κέρδη και 38 εκατομμύρια ευρώ ίδια κεφάλαια.

Πηγή: Capital

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης