Επίσημη έναρξη της μοναδικής στη χώρα μας ψηφιακής έκθεσης «Σεισμός στο Μουσείο», μιας πρωτοβουλίας για την κατανόηση και πρόληψη του φυσικού φαινομένου του σεισμού από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και την ΑΧΑ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου στο κέντρο Γαία του Μουσείου, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ αυτών, χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας, Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας και ο Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας ΔΗΣΥ, Πρ. Υπουργός.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση, να «εξερευνήσουν» και να πληροφορηθούν σχετικά με τους σεισμούς, να εξοικειωθούν και να μάθουν πώς να προστατεύονται από το φαινόμενο.

Το ταξίδι αυτής της μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας που συνδέει την τεχνολογία με την ενημέρωση και την πρόληψη μόλις ξεκίνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 23 Μαΐου και για έναν ολόκληρο χρόνο, όσοι επισκεφθούν την έκθεση, θα μάθουν περισσότερα για τον σεισμό μέσα από εικονική πραγματικότητα, βιωματικά εκθέματα, προσομοιωτή σεισμού, διαδραστικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά βίντεο.

Όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη: «Το Μουσείο θεωρεί καθήκον και έργο του να προβάλει μεγάλα θέματα όπως αυτό των σεισμών, ώστε να μπορούμε όλοι με τη γνώση, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

«Σήμερα εγκαινιάσαμε μια σπουδαία έκθεση για τον σεισμό, με στόχο να συνεισφέρουμε μέσω της ενημέρωσης στην προστασία των πολιτών, κυρίως των παιδιών, για αυτό το τόσο σημαντικό φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας», ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας.

«Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης και ελπίζουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την έννοια του σεισμού, την συμπεριφορά των κτιρίων μας και τους τρόπους αντιμετώπισής του», είπε ο Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης