Συνεργασία Visa - Currencycloud στις διασυνοριακές και ταξιδιωτικές πληρωμές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 13:11
Συνεργασία Visa - Currencycloud στις διασυνοριακές και ταξιδιωτικές πληρωμές

Tην συνεργασία που θα αναπτύξει περαιτέρω την καινοτομία στις διασυνοριακές και ταξιδιωτικές πληρωμές ανακοίνωσαν σήμερα η Visa Inc. και η πλατφόρμα πληρωμών για επιχειρήσεις, Currencycloud.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι πελάτες της Visa, οι τράπεζες και οι "FinTech" συνεργάτες θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την διαδικτυακή (βασισμένη σε cloud) πλατφόρμα πληρωμών της Currencycloud για να προσφέρουν στους πελάτες υπηρεσίες όπως ηλεκτρονικά πορτοφόλια (wallets) πολλαπλών νομισμάτων και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα.

Οι κάτοχοι καρτών Visa θα είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα το ταξίδι τους στο εξωτερικό έχοντας καλύτερη εικόνα και έλεγχο των χρημάτων τους.

«Σήμερα, μια στις πέντε πληρωμές είναι διασυνοριακή συναλλαγή, είτε πρόκειται για κάποιον καταναλωτή που ταξιδεύει στο εξωτερικό είτε για online αγορά από διεθνείς εμπόρους» δήλωσε η Charlotte Hogg, CEO, Europe, Visa.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους πελάτες μας να καλύψουν αυτή την αυξανόμενη ζήτηση για πιο απλές και εύκολες διασυνοριακές πληρωμές και να διευκολύνουμε τους κατόχους καρτών Visa να διαχειρίζονται τα χρήματά τους όταν ταξιδεύουν.

Η συνεργασία μας με την Currencycloud θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να κάνουν ακριβώς αυτό, προσφέροντας μια καινοτόμα, ανταγωνιστική, ψηφιακή λύση που θα προσφέρει στους καταναλωτές και τους κατόχους καρτών μεγαλύτερο έλεγχο στις ψηφιακές πληρωμές στη χώρα τους και στο εξωτερικό»

«Η Currencycloud υπάρχει για να εξαλείψει την πολυπλοκότητα από τις διεθνείς πληρωμές» δήλωσε ο Mike Laven, CEO, Currencycloud «Οι τράπεζες βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση για να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες στους καταναλωτές σε έναν ολοένα και περισσότερο συνδεδεμένο κόσμο και η συνεργασία μας με τη Visa θα μας επιτρέψει να το επιτύχουμε σε μεγάλη κλίμακα.

Τα κορυφαία APIs μας δίνουν τον έλεγχο και ορατότητα στις διεθνείς συναλλαγές. Αυτή η δύναμη σε συνδυασμό με την εμβέλεια της Visa θα επιτρέψει σε μια νέα γενιά καταναλωτών να επωφεληθούν από μια καλύτερη εμπειρία όταν ξοδεύουν στο εξωτερικό.»

Η αγορά των διεθνών πληρωμών συνεχίζει να αυξάνεται και μέχρι το 2020, το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να φθάσει τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ένα πέμπτο της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου .

Η συνεργασία της Visa και της Currencycloud θα επικεντρωθεί στην προσφορά λύσεων που θα εξαλείψουν τα εμπόδια για το πώς, πού και πότε οι καταναλωτές μπορούν να πληρώσουν στο εξωτερικό, δίνοντας στον ταξιδιώτη την ηρεμία κατά τη χρήση της κάρτας τους Visa.

Ο αρχικός στόχος αυτής της συνεργασίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συνεπάγεται τη διαθεσιμότητα της φιλικής προς τους προγραμματιστές πλατφόρμας της Currencycloud ώστε να είναι δυνατή η προ-αγορά του ταξιδιωτικού νομίσματος ή η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο των τιμών συναλλάγματος όταν ο κάτοχος της κάρτας Visa τη χρησιμοποιεί στο εξωτερικό.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 13:11