Επαφές με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ), τους εργαζόμενους στο λιμάνι και φορείς της πόλης, είχε στον Βόλο, το διήμερο 18-19 Απριλίου, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ‘Αρης Ξενόφος, συνοδευόμενος από στελέχη του Ταμείου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Ξενόφος επισκέφθηκε αρχικά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο έχει αναλάβει για λογαριασμό τού ΟΛΒ να εκπονήσει μελέτη για τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένα Βόλου και τη διάδρασή του με την πόλη και την οικονομία της, ενώ στο τέλος Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη που εκπονεί το ΤΑΙΠΕΔ για να αξιολογήσει τις δυνατότητες αξιοποίησης του λιμένα Βόλου με την διαδικασία της υπο-παραχώρησης δραστηριοτήτων. Οι δύο μελέτες μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, προς όφελος τόσο του λιμένα και του μελλοντικού επενδυτή, όσο και της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΛΒ και είχε ενημερωτική συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, υπό τον πρόεδρο, Παντολέοντα Σκάγιαννη και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Τοζίδη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την ανάπτυξη του λιμένα.

«Στρατηγική του Ταμείου είναι να αφουγκράζεται και να συνθέτει όλες τις απόψεις, σε οικονομικό, κοινωνικό και τοπικό επίπεδο, ώστε να επιτυγχάνει μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα. Στον Βόλο είναι κυρίαρχο στοιχείο η συνύπαρξη της πόλης με το λιμάνι, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, ο κ. Ξενόφος είχε επαφές με τους εργαζομένους στο λιμάνι, όπου επεσήμανε ότι και με τη συνδρομή του Ταμείου στις εταιρείες που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες έχουν ήδη υπογραφεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, φέροντας ως παραδείγματα τον ΟΛΠ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική για την απασχόληση που φέρνει η σύμπλευση με τους ιδιώτες επενδυτές στα έργα του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όχι μόνο αξιοποιείται το εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά αυξάνονται οι θέσεις εργασίας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, τον οποίο ενημέρωσε για τον σχεδιασμό του Ταμείου σχετικά με τις υπο-παραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει εγκρίνει τον επανακαθορισμό των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Βόλου και έχουν εξαιρεθεί εκτάσεις, οι οποίες δεν σχετίζονται με τη λιμενική δραστηριότητα:

-Τμήμα περιοχής Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

-Τμήμα περιοχής Συνοικίας Παλαιού Λιμεναρχείου

-Τμήμα περιοχής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

-Τμήμα περιοχής Αμαλιάπολης Αλμυρού.

Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη, ώστε αυτές οι εκτάσεις να περάσουν εκ νέου στην κυριότητα του Δημοσίου και στη συνέχεια στον δήμο Βόλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης