Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν οι διοικήσεις του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ΑΕ (ΕΑΒ ΑΕ), βάσει της οποίας στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Χαλκίδας του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσει ειδικότητα Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών για την κάλυψη των αναγκών της ΕΑΒ ΑΕ σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η συμφωνία μεταξύ του ΟΑΕΔ και της ΕΑΒ ΑΕ είναι αποτέλεσμα της άμεσης συνεργασίας μεταξύ του διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη και του προέδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Ζαχαρία Γκίκα, κατόπιν της πρόσφατης επίσκεψης του διοικητή στη Χαλκίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδα εργασίας των δύο φορέων από έμπειρα στελέχη ανέλαβε να εξετάσει τις ανάγκες της ΕΑΒ για εξειδικευμένο προσωπικό και, στη συνέχεια, υπέβαλε τις σχετικές προτάσεις προς τις διοικήσεις, οι οποίες συμφώνησαν στη λειτουργία της ειδικότητας Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών στην ΕΠΑΣ Χαλκίδας του ΟΑΕΔ.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΕΑΒ ΑΕ, δήλωσε: «Ο νέος ΟΑΕΔ θέλει να είναι πιο κοντά και πιο συντονισμένος με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Αυτή η συμφωνία είναι ένα απλό παράδειγμα των πολλαπλών προοπτικών που υπάρχουν για συμπράξεις και συνεργασίες ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και σε τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις.

»Όπου υπάρχει πρόβλημα ή ανάγκη, θέλουμε να βρίσκουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας. Ο ΟΑΕΔ, με στόχο τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, αναβαθμίζει τον ρόλο της τεχνικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ούτως ώστε, μέσα από διαρκή επικοινωνία με τις επιχειρήσεις, να συμβάλουν ακόμη πιο αποφασιστικά στη διαμόρφωση ειδικοτήτων ικανών να καλύψουν νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης