Ρεπορτάζ: Μιχάλης Παπανίδης
Βίντεο – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Μία συγκινητική βραδιά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Μάκρη, με πρωτοβουλία του υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Seajets Μάριου Ηλιόπουλου, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν από την εταιρεία οι 30 ψαράδες και ναυτικοί που συνέβαλαν στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλίμα συγκίνησης κυριάρχησε, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσοι μήνες από τη μεγάλη καταστροφή και στα μάτια όλων κυριαρχούσε η ευγνωμοσύνη για τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των 30 αυτών ανθρώπων.

Ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Seajets Μάριος Ηλιόπουλος, που άνοιξε τη βραδιά ήταν συναισθηματικά φορτισμένος. Μίλησε χωρίς τη χρήση μικροφώνου και χωρίς χειρόγραφο. Μίλησε από την καρδιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν 23 Ιουλίου, απόγευμα όταν δέχθηκα ένα τηλεφώνημα γεμάτο αγωνία και απόγνωση. Μία φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής φώναζε, κάντε κάτι, σώστε μας. Ήταν μία συγκινητική στιγμή για εμένα που δεν θα την ξεχάσω ποτέ», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι έδωσε αμέσως εντολή στους ναυτικούς του Tera Jet να σπεύσουν με τα σωστικά μέσα που διέθεταν στα λιμανάκια στο Μάτι για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Άρχισε ένα γιγαντιαίο έργο διάσωσης και ο κ. Ηλιόπουλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι δεν έγιναν ατυχήματα κατά τη διάρκεια αυτής της διάσωσης. «Όταν επικρατούν συνθήκες σαν εκείνες που επικρατούσαν το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, με δυνατούς ανέμους, θαλασσοταραχή και με μειωμένη ορατότητα, μπορεί να πας να σώσεις έναν άνθρωπο και τελικά να αφαιρέσεις μία ζωή. Τίποτα από αυτό δεν έγινε στο Μάτι, ούτε από τους ναυτικούς του Tera Jet και ούτε από τους ψαράδες της Ραφήνας».

Ο κ. Ηλιόπουλος στην ομιλία του έδωσε πολύ λίγη έμφαση στην οικονομική βοήθεια που προσέφερε η εταιρεία του, Seajets, τις επόμενες μέρες, δηλαδή ότι διέθεσε το 10% του ναύλου για τους πληγέντες, ενώ επικεντρώθηκε στον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των 30 ανθρώπων που έσωσαν εκατοντάδες συνανθρώπους τους.

Σημείωσε ωστόσο ότι «παραδείγματα σαν αυτό συμβάλλουν στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα, συμβάλλουν στην αφύπνιση και στην έμπνευση των Ελλήνων για μία κοινή πορεία για ένα καλύτερο μέλλον». 

Αιχμές Ηλιόπουλου για το υπουργείο Ναυτιλίας

Ο κ. Ηλιόπουλος κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από την εκάστοτε κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας να σταθούν έμπρακτα δίπλα στον Έλληνα ναυτικό και τους ακτοπλόους.

Ειδικά για το Υπουργείο Ναυτιλίας ζήτησε να τηρεί τον νόμο του ελληνικού κράτους και με τις διοικητικές πράξεις του να συμβάλει στην ευταξία και την προστασία της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Στην εκδήλωση εκτός από τους τριάντα βραβευθέντες και τις οικογένειές τους παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς, ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ψινάκης, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όμορων δήμων, βουλευτές και πολιτευτές του υπολοίπου Αττικής, καθώς και ο Γ.Γ. του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Τεμπονέρας.

Δείτε περισσότερα video και φωτογραφίες από τη συγκινητική αυτή βραδιά:

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κλήθηκε να βραβεύσει έναν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιχείρηση διάσωσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης