Ξένος θεσμικός επενδυτής φέρεται να αγόρασε το πακέτο που πέρασε σήμερα από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών με 420 χιλ. τεμάχια της MLS. Το πακέτο αντιστοιχεί στο 3,3% του συνόλου των μετοχών.

Το πακέτο έγινε στα 4,33 ευρώ, έναντι τρέχουσας τιμής 4,56 ευρώ, ενώ ήταν αξίας 1,81 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 10,54 εκατ. ευρώ ανήλθε το α’ εξάμηνο ο κύκλος εργασιών της MLS Innovation Inc., με τα κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται σε 1,48 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 3,24 εκατ. ευρώ (έναντι 3,87 εκατ. ευρώ πέρυσι).
Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 27 εκατ. ευρώ από 24,63 εκατ. ευρώ στις 30.06.2017.

Όπως υπενθυμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η MLS εισήλθε επίσημα στην αγορά της Σερβίας φέτος το Μάιο και στην αγορά της Κύπρου έναν μήνα μετά.
Από την παρουσία της στις παραπάνω αγορές, η MLS αναμένει στο υπόλοιπο της χρήσης του 2018 διψήφιο ποσοστό εξαγωγών στις πωλήσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα επενδυτικά Road Shows σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο νέων ξένων θεσμικών επενδυτών.
Το ίδιο διάστημα, ο οίκος FTSE Russell ενέταξε τη μετοχή της MLS στον Πανευρωπαϊκό δείκτη FTSE Emerging Europe Micro Cap.

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS κ. Γιάννης Καματάκης δήλωσε :

«Τα δύο τελευταία χρόνια το R&D της MLS υλοποιούσε ένα φιλόδοξο και δαπανηρό ερευνητικό project το οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Πρόκειται για μια νέα Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα η οποία σχετίζεται με Τεχνητή Νοημοσύνη και Αναγνώριση Φωνής.

To νέο αυτό Προϊόν-Πλατφόρμα θα ανακοινωθεί επίσημα σύντομα και πιστεύουμε ότι (όπως ήδη συμβαίνει με τα αντίστοιχά του στις Ηνωμένες Πολιτείες) ίσως αλλάξει εντυπωσιακά και προς το καλύτερο την καθημερινότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης