Σε διαβούλευση το σχέδιο του πάρκου 2.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, 13:37
Σε διαβούλευση το σχέδιο του πάρκου 2.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό
Σε Δημόσια Διαβούλευση τέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το Σχέδιο Γενικής Οργάνωσης Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής που θα αναπτυχθεί στο Ελληνικό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διαθέτοντας έκταση άνω των 2.000 στρεμμάτων.

«Το σχέδιο του νέου πάρκου στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού διαψεύδει τους λαϊκιστές που διέδιδαν, πότε, ότι ολόκληρη η περιοχή του αεροδρομίου θα τσιμεντοποιηθεί και πότε ότι το "μικρό” πάρκο που θα δημιουργηθεί θα είναι ιδιωτικό και προσβάσιμο μόνο από τους "πλούσιους” κατοίκους της περιοχής» σχολιάζει στο facebook ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντακάτος.

Το πάρκο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ η κεντρική του είσοδος θα είναι στο ύψος του Μετρό Αργυρούπολης.

Χωρίζεται σε διαφορετικές περιοχές με κριτήρια χρήσεων, κτιριακών ή υπαίθριων, και βεβαίως τοπίου. Κάθε μία από αυτές έχει το δικό της μοναδικό χαρακτήρα τοπίου, ενώ η μετάβαση από τη μία στην άλλη θα γίνεται ήπια και ομαλά.

Στο σύνολό τους θα συνεισφέρουν στη δημιουργία μίας εξαιρετικά δυνατής Ελληνικής ταυτότητας του τοπίου του Πάρκου. Οι δραστηριότητες που θα φιλοξενούν είναι πολιτιστικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές, αγροτικές και αναψυχής, ενώ παράλληλα θα φιλοξενεί και πρότυπες αστικές δομές.

Από χωρική άποψη, βρίσκεται κεντρικά του πόλου και περιβάλλεται από τις περιοχές πολεοδόμησης και ανάπτυξης, η συνολική του έκταση είναι 2.000.569 τ.μ.

Το Πάρκο θα έχει νέο ανάγλυφο το οποίο προκύπτει αφενός για αισθητικούς λόγους και αφετέρου προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ των εκσκαφών και των επιχώσεων. Επιπλέον, η πλήρωση των υδάτινων στοιχείων και η άρδευση θα γίνονται μέσω της βέλτιστης εκμετάλλευσης όμβριων υδάτων, λυμάτων και υδρογεωτρήσεων.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο, χωρίζεται σε επτά διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που τις αποτελούν, όπως οι χρήσεις, τα κτίρια, οι υπαίθριοι χώροι και το τοπίο. Η σύνδεση μεταξύ τους επιδιώκεται να γίνεται με ομαλό τρόπο, ενώ ο χαρακτήρας τους ενισχύει την Ελληνική ταυτότητα του τοπίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, 13:37