Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ προκειμένου να εκπληρώσει μια από τις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος διάσωσης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις φέτος, μεταξύ των οποίων και στην πώληση του ποσοστού του 35,5% που κατέχει το δημόσιο στα ΕΛΠΕ ή και μικρότερου, αν συμφωνήσουν οι πιστωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή, η Αθήνα εξετάζει την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ που θα προέρχεται από την από κοινού πώληση μέρους ή όλου του ποσοστού της με μέρος της συμμετοχής της Paneuropean Oil and Industrial Holdings. Αυτό είναι το επικρατέστερο από τα δύο σενάρα που εξετάζονται, όπως δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σημειώνεται ότι η Paneuropean Oil and Industrial Holdings του ομίλου Λάτση είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος των ΕΛΠΕ με ποσοστό 45,5%.

Η άλλη επιλογή που εξετάζεται, σύμφωνα πάντα με το Reuters, είναι η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τα ΕΛΠΕ. Όποια και από τις δύο επιλογές ακολουθηθεί, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Paneuropean Oil δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης