Σημαντική βελτίωση των μεγεθών του πέτυχε το 2017 ο όμιλος Quest, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες εσόδων της Quest Energy, η οποία στο τέλος του 2016 είχε προβεί στην πώληση δύο μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 12,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 436 εκατ.ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έκαναν «άλμα» 23% στα 39 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος επισημαίνει ότι πέτυχε μεταστροφή (turn around) των ζημιών του 2016 σε οργανική κερδοφορία (ΕΒΤ) στις εταιρείες Cardlink και Quest Online ενώ υλοποίησε σημαντικές επενδύσεις σχετιζόμενες κυρίως με την ανάπτυξη των εργασιών της ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή δανειακή θέση του (δάνεια και υποχρεώσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης μείον ταμειακά διαθέσιμα) διαμορφώθηκε στα 4,5 εκατ.ευρώ έναντι -19,9 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση του 2016.

H μεταβολή οφείλεται κυρίως στις νέες επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ καθώς και σε κεφάλαιο κίνησης για την ανάπτυξη των πωλήσεων ύψους περίπου 19 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδύσεις

Σημειώνεται ότι όμιλος Quest μέσα στο 2017 εξαγόρασε το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας Quest Ενεργειακή έναντι συνολικού τιμήματος 2,4 εκατ. ευρώ αποκτώντας έτσι το 100% της εταιρείας.

Αγόρασε δύο νέα φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 5MW έναντι συνολικού τιμήματος 4,5 εκατ. ευρώ. Υλοποίησε σημαντικές νέες επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου POS στην Cardlink.

Από την άλλη από-επένδυσε από μη σημαντικές (non – core) μειοψηφικές συμμετοχές της στις εταιρίες ΙΑΣΩΝ και ACE αποκομίζοντας περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Συνέχισε και επέκτεινε τις δράσεις για την εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού και των στελεχών του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης