Στην αντικατάσταση του μέλους που είχε τοποθετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie Group προχώρησε η Fosun, κίνηση εν πολλοίς αναμενόμενη μετά την εισαγγελική παρέμβαση που προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία στρέφεται κατά της εταιρείας, των μελών του δ.σ. της FFG και των οικονομικών της διευθυντών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κινεζικός όμιλος ζήτησε και πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση του Qian Jiannong, αντιπρόεδρου της Fosun International, ο οποίος μετείχε στο δ.σ. ως μη εκτελεστικό μέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικαταστάτης του Qian Jiannong είναι George Zhang, στέλεχος της Fosun και, όπως γίνεται γνωστό, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας αφού κατέχει υπεύθυνη θέση συνολικά για της δραστηριότητες της Fosun στην Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως πρόθεση του κινεζικού ομίλου να αυξήσει το βαθμό παρέμβασής του στις επικείμενες εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση.

Παράλληλα, σε έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της FFG υποβλήθηκαν και επισήμως οι παραιτήσεις και άλλων μελών του δ.σ., αλλά και μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής της εταιρείας, στην οποία θέση προέδρου κατείχε ο Ζαχαρίας Μαντζαβίνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης