Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes δημοσίευσε κατάλογο μεγάλων ρωσικών εταιρειών που δίνουν τα πιο υψηλά πριμ στα ανώτατα διευθυντικά τους στελέχη.

Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού συνέταξαν τον κατάλογο αφού ανέλυσαν τους ετήσιους προϋπολογισμούς 100 ρωσικών εταιρειών με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη θέση στα πριμ κατέλαβε η εταιρεία Normnikel, ενώ ακολουθούν η μεγαλύτερη ρωσική κρατική τράπεζα Sberbank και ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός της Gazprom.

Τα πριμ στις κορυφαίες πέντε ρωσικές εταιρείες είναι κατά σειρά τα εξής:

1. Nornikel — 6,8 δισεκατομμύρια ρούβλια (94 εκατομμύρια ευρώ) δόθηκαν σε 23 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Sberbank — 4,4 δισεκατομμύρια ρούβλια (61 εκατομμύρια ευρώ) σε 18 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

3. Gaprom — 4,3 δισεκατομμύρια ρούβλια (60 εκατομμύρια ευρώ) σε 17 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

4. Rosneft — περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ρούβλια (55,5 εκατομμύρια ευρώ) σε 17 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

5. BTV (τράπεζα) — 3,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (51,2 εκατομμύρια ευρώ) 24 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

Κατά τον υπολογισμό ελήφθησαν υπ όψιν, ο μισθός, τα μπόνους, τα πριμ που δεν ρευστοποιήθηκαν αλλά τα οποία προέρχονται από το επίπεδο κεφαλαιοποίησης, και τα μερίσματα από μετοχές της εταιρείας τις οποίες κατείχαν. Γενικά οι 25 πρώτες εταιρείες στον κατάλογο κατέβαλαν πριμ 54,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (755 εκατομμύριων ευρώ).

Πρόσφατα το περιοδικό Forbes είχε δημοσιεύσει τον κατάλογο με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου Forbes Global 2000. Στις πρώτες 100 εταιρείες είχαν συμπεριληφθεί τέσσερις ρωσικές, η Gaprom (40η θέση), η Sberbank (47η θέση), η Rosneft (52η θέση) και η Lukoil (97η θέση).

Πηγή: Kommersant, Forbes.ru

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης