Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχουμε δει σε αρκετές περιοχές της χώρας μας φυσικά φαινόμενα καταστροφών. Από μικροσεισμούς σε Αττική και Θεσσαλονίκη, μέχρι και ισχυρότερους σεισμούς στην Κρήτη και στο Ιόνιο, αλλά και τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο, που μας συγκλόνισε όλους μας. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή και το συνειδητοποιούμε ακόμα πιο έντονα κάθε φορά που βιώνουμε έναν δυνατό σεισμό. Παράλληλα, οι ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πλημμύρες, που έρχονται με τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές, εάν δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Ειδικά φέτος τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Για αυτό και καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο ότι το σπίτι μας, ο προσωπικός μας χώρος, που έχουμε φτιάξει με κόπο και μεράκι, συμβολίζει την ασφάλειά μας τόσο σε υλικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Περιλαμβάνει στοιχεία του χαρακτήρα μας και αντανακλά τη δική μας προσωπικότητα, ενώ παράλληλα συμπεριλαμβάνει όλη την καθημερινότητά μας. Για αυτό μπορούμε και πρέπει να το προστατεύουμε, όπως πρωτίστως πρέπει να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τα ακραία φυσικά φαινόμενα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή στην Ελλάδα «ταρακουνιόμαστε» αρκετά συχνά, χρειάζεται να είσαι σωστά προετοιμασμένος για έναν σεισμό. Για παράδειγμα, τα βαριά αντικείμενα, που υπάρχουν στο σπίτι σου, καλό είναι να τοποθετούνται σε χαμηλότερα σημεία, ενώ τα εύθραυστα αντικείμενα πρέπει να είναι σε κλειστά ντουλάπια. Οποιεσδήποτε βλάβες υπάρχουν, όπως στις καλωδιώσεις ή προηγούμενες ρωγμές, ίσως πρέπει να τις έχεις φροντίσει από πριν. Επίσης καλό θα είναι να έχεις στο μυαλό σου ποια είναι τα ασφαλή σημεία σε κάθε δωμάτιο σε περίπτωση σεισμού, για παράδειγμα κάτω από ένα τραπέζι ή μακριά από καθρέφτες και τζαμαρίες. Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουν αυτούς τους κανόνες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου.

Οι οδηγίες κατά τη διάρκεια του σεισμού είναι ακόμα πιο απλές και σαφείς: αποφεύγουμε όσο μπορούμε τον πανικό για αρχή. Είτε ο σεισμός είναι μικρός, είτε μεγαλύτερος και επιφέρει ζημιές, χρειάζεσαι καθαρό μυαλό. Σε περίπτωση που μεγαλώσει σε ένταση πρέπει να έχεις ορισμένα πράγματα κατά νου: να βρεις κάλυψη στα ασφαλή σημεία του σπιτιού σου, όπως αναφέραμε παραπάνω και να παραμείνεις μέσα στο σπίτι όσο διαρκεί, καθώς ίσως είναι πιο επικίνδυνο το να προσπαθήσεις να φύγεις. Αφού τελειώσει ο σεισμός, φρόντισε να βγεις με ασφάλεια έξω από το σπίτι σου, γιατί συνήθως υπάρχουν μετασεισμοί. Όσο μένεις στο σπίτι, απόφυγε τα γυμνά καλώδια και προσπάθησε να κλείσεις τυχόν ανοιγμένα ντουλάπια. Το τηλέφωνο καλό θα είναι να το χρησιμοποιήσεις μόνο εάν είναι ανάγκη.

Ένα άλλο φυσικό φαινόμενο, που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη χώρα μας, ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι οι πλημμύρες, που είναι εξίσου απρόβλεπτες και μπορεί να συμβούν ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι συνηθισμένες σε βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα. Η προετοιμασία και πάλι είναι σημαντική: ενημερώσου από τις Δημόσιες Αρχές για τέτοιες περιπτώσεις ή από τα Μέσα ενημέρωσης για δελτία καιρού. Εάν υπάρχει ενημέρωση ότι μπορεί να ξεσπάσει κάποια ισχυρή καταιγίδα κοντά σου, τότε καλό θα είναι να μαζέψεις τα χαλιά, να μετακινήσεις τα πολύτιμα αντικείμενα σε υψηλότερα σημεία και να αποφύγεις τις μετακινήσεις. Εάν σκοπεύεις να φύγεις από το σπίτι για μεγαλύτερη ασφάλεια, φρόντισε να το κάνεις εγκαίρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που δεν προλάβεις να φύγεις, τότε καλό θα είναι να βρεις το υψηλότερο δυνατό σημείο στο σπίτι και να κλείσεις τον γενικό του ρεύματος. Προστάτεψε τον εαυτό σου και μην πάρεις μη αναγκαίο ρίσκο.

Για τέτοια απρόβλεπτα φυσικά φαινόμενα, αλλά κυρίως γιατί το σπίτι σου και το περιεχόμενό του είναι το σημαντικότερο περιουσιακό σου στοιχείο, το μέρος που μένεις εσύ και η οικογένειά σου, φρόντισε να το προστατεύσεις. Φρόντισε για την ασφάλειά του με την κατάλληλη ασφάλιση σπιτιού. Η ασφάλιση κατοικίας κοστίζει άλλωστε πολύ λιγότερο απ’ όσο πιστεύουμε. Ένα πρόγραμμα κατοικίας είναι πιο οικονομικό ακόμα και από την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας. Μπορείς λοιπόν να είσαι ήρεμος και αισιόδοξος, χωρίς να ανησυχείς για την προστασία του σπιτιού σου. Η Anytime έχει φροντίσει γι’ αυτό και προσφέρει 3 ευέλικτα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που μπορούν να καλύψουν τόσο το κτίριο του σπιτιού, όσο και το περιεχόμενό του. Μόλις από €3 τον μήνα μπορείς να χαρίσεις στο σπίτι σου την προστασία που του αξίζει με τα παρακάτω διαθέσιμα προγράμματα:

  • Economic: το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης που προστατεύει το σπίτι σου με το οικονομικότερο κόστος.
  • Value: το κορυφαίο πρόγραμμα ασφάλισης που προστατεύει το σπίτι σου από κλοπή ή κακόβουλες ενέργειες, με ιδιαίτερα προσιτή τιμή.
  • Premium: η ολοκληρωμένη προστασία για την κατοικία σου, για κάθε κίνδυνο ό,τι κι αν συμβεί.

Σε όλα τα νέα ευέλικτα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime είναι προαιρετικές καλύψεις ο «Σεισμός» και οι «Ζημιές από νερά και διαρροή σωληνώσεων», για να επιλέξεις τις καλύψεις που επιθυμείς με βάση τις ανάγκες σου.

Επιπλέον, στα προγράμματα Value και Premium προσφέρεται εντελώς δωρεάν η εξαιρετικά χρήσιμη κάλυψη της «Αντικατάστασης Κλειδαριάς», με την οποία καλύπτεται:

  • το κόστος αποκατάστασης ζημιάς στην κλειδαριά της κατοικίας σου, που εμποδίζει την είσοδό σου σε αυτήν ή έχει προκληθεί ο εγκλωβισμός κάποιου ατόμου στην ασφαλισμένη κατοικία με αποτέλεσμα να χρειάζεται η επέμβαση κλειδαρά.
  • το κόστος αντικατάστασης κλειδαριάς της ασφαλισμένης κατοικίας μετά από απώλεια ή κλοπή των κλειδιών σου και με την προϋπόθεση να γίνει δήλωση απώλειας στην αστυνομία.

Επίσης, σε περίπτωση που έχεις στεγαστικό δάνειο, γνωρίζεις ότι η ασφάλιση κατοικίας  είναι υποχρεωτική, όμως είναι καθαρά δική σου επιλογή σε σε ποια εταιρία θα ασφαλιστείς.

Για να ασφαλιστείς στην Anytime, χρειάζεσαι μόνο μερικά λεπτά μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας:

  1. Μπαίνεις στο anytime.gr
  2. Συμπληρώνεις τα στοιχεία της κατοικίας σου
  3. Επιλέγεις το πρόγραμμα και τις καλύψεις που σου ταιριάζουν και είσαι έτοιμος!

Το σπίτι σου είναι ασφαλές κι εσύ νιώθεις πραγματική ασφάλεια και ηρεμία!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης