Σε τροχιά ανόδου κινούνται σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με «οδηγό» τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον συγκρατημένο κλάδο αναζωπύρωσαν οι προσδοκίες ότι οι ΗΠΑ θα βάλουν για λίγο στον πάγο τα σχέδιά τους για δασμούς σε εισαγωγές αυτοκινήτων, την ώρα που η Ε.Ε. εξετάζει την προώθηση μίας διεθνούς συμφωνίας με τους μεγάλους εξαγωγείς οχημάτων, που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Οι επενδυτές αποφεύγουν πάντως τα μεγάλα ανοίγματα σε άλλους κλάδους, εν αναμονή της αυριανής επιβολής αμερικανικών δασμών ύψους σχεδόν 35 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε εισαγωγές τεχνολογικών και άλλων προϊόντων από την Κίνα, αλλά και των αντιποίνων ίσης αξίας που ετοιμάζει το Πεκίνο, με τα αγροτικά προϊόντα στο στόχαστρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 12:45 ώρα Ελλάδος ο πανευρπωαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe παρουσιάζει άνοδο 0,4% με τον δείκτη του κλάδο αυτοκινήτου να κάνει άλμα 3,2%, στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του εδώ και δύο χρόνια.

Οι κλάδοι πρώτων υλών και τραπεζών ακολουθούν με άνοδο 1,3% και 1,1% αντίστοιχα, ενώ και ο κλάδος τεχνολογίας, που τις προηγούμενες ημέρες είχε δεχθεί σφυροκόπημα, ενισχύεται σχεδόν 1%.

Οι μετοχές των γερμανικών BMW, Daimler και VW καταγράφουν άνοδο από 3% έως 4,7% οδηγώντας τον DAX στη Φραγκφούρτη στο +1%. Κέρδη 1,3% παρουσιάζει και ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο, με την Fiat Chrysler να επιδίδεται σε ράλι. Στο +0,7% κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ κέρδη μόλις 0,3% παρουσιάζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης