Το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της Osram Licht, πρότεινε στους μετόχους να αποδεχθούν την πρόταση εξαγοράς από την Ams AG ύψους 4,3 δισ. ευρώ, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχίες για την στρατηγική της αυστριακής εταιρείας.

Τα δύο συμβούλια της Osram σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως η σύστασή τους αφορούσε κυρίως σε οικονομικούς λόγους και ότι θεωρούν την επιχειρησιακή στρατηγική των επενδυτών Bain Capital και Carlyle ως «πιο βιώσιμες συνολικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσφορά της AMS είναι 10% υψηλότερη από αυτή των δύο επενδυτών. Η Ams προσφέρει 38,5 ευρώ για κάθε μετοχή της Osram και οι Bain και Carlyle 35 ευρώ ανά μετοχή.

«ΤΟ δ.σ. και το εποπτικό συμβούλιο δεν συμφωνούν με κάθε πτυχή της προτεινόμενης στρατηγικής της Ams, και συγκεκριμένα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω μεταξύ Osram και Ams», προσθέτουν.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο εποπτικό συμβούλιο απέρριψαν την πρόταση και ο διευθύνων σύμβουλος της Osram, Olaf Berlien, δήλωσε πως δεν θα διαθέσει προς πώληση τις σχεδόν 32.000 μετοχές του στην Osram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης