Στη δωρεά ενός σύγχρονου Φωτοβολταϊκού συστήματος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία στη στέγη του Κέντρου στην παραλία της πόλης, προχώρησε ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στελέχη του Ομίλου και συντελεστές του έργου, μαζί με Εθελοντές του Κέντρου, επεσήμαναν ότι από τη λειτουργία του θα εξοικονομείται ετησίως ένα σημαντικό κονδύλι, το οποίο στο εξής θα μπορεί να κατευθύνεται αποκλειστικά για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοένα αυξανόμενα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς που υλοποιεί ο φορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «πράσινο», ουδέτερο περιβαλλοντικά έργο, που περιλαμβάνει 36 πάνελ υψηλών προδιαγραφών, χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Ελληνικά Πετρέλαια, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη θυγατρική του Ομίλου ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ παραδόθηκε εν λειτουργία, έχοντας ήδη συνδεθεί με το δίκτυο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ. Η απαιτούμενη πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από την TUV Austria Hellas, ως πράξη κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας που θέλησε να συνδράμει στην υποστήριξη των δράσεων του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργίας της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Σωτήρης Καπέλλος, κατά την τελετή παράδοσης του έργου, «πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής ισχύος 11,34kW, νέας γενιάς, το οποίο θα λειτουργεί για 25 χρόνια και θα καλύπτει πάνω από το 70% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ σε ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομείται ένα σημαντικό ποσό ετησίως, μέσω του συστήματος έξυπνης παρακολούθησης. Παράλληλα, η λειτουργία του φωτοβολταϊκού θα μειώσει το ετήσιο ανθρακικό αποτύπωμα του Κέντρου κατά 15 τόνους, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος».

Τις ευχαριστίες προς τον όμιλο ΕΛΠΕ εξέφρασε ο πρόεδρος του Κέντρου Χαράλαμπος Πυρουνάκης, προσθέτοντας ότι ο Όμιλος «επί σειρά ετών συμπαραστέκεται στις προσπάθειές μας με πολλούς τρόπους, διευκολύνοντας έτσι το έργο που εδώ και 60 χρόνια δημιούργησε ο αείμνηστος Πατέρας Πυρουνάκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης