Χωρίς απρόοπτα – δεδομένης της συγκυρίας στις αγορές – ολοκληρώθηκε το placement που πραγματοποιήθηκε στην Autohellas, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη.

Λόγω της σημαντικής ζήτησης που εκδηλώθηκε από θεσμικά κεφάλαια κυρίως του εξωτερικού διατέθηκαν επιπλέον 500.000 μετοχές της εισηγμένης, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό των τίτλων που διατέθηκαν στα 1.750.000 μετοχές, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 14,3% του μετοχικού κεφαλαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζήτηση εκδηλώθηκε από μεγάλα funds του εξωτερικού, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της εταιρείας που βρίσκεται τοποθετημένη με ηγετική θέση σε έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας που σχετίζεται με τον τουρισμό.

Η Autohellas αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό franchisee (δικαιοδόχο) της Hertz International παγκοσμίως και στην περυσινή χρήση, εμφάνισε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 10 ετών.

Τις μετοχές διέθεσε η Main Stream SA, ελεγχόμενη από τον βασικό μέτοχο Θ. Βασιλάκη, στην τιμή των 22,6 ευρώ. Η υπερκάλυψη έφτασε τις 1,15 φορές, ενώ Joint Book Runners της ιδιωτικής τοποθέτησης ήταν η Euroxx Securities και η Axia Ventures Group Ltd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης