Η ταξιδιωτική εταιρεία TUI ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 166 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, ως απάντηση στην κάμψη του τουρισμού που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια Ευρωπαίοι να ακυρώσουν τις διακοπές τους για μήνες και τώρα η απειλή ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων και οι νέοι περιορισμοί στα ταξίδια κατά τη διάρκεια της συνήθως προσοδοφόρας θερινής περιόδου προκαλούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στον τουριστικό κλάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική μονάδα της TUI αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πακέτα διακοπών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν η Βρετανία εξέδωσε οδηγία κατά των ταξιδιών στην Ισπανία, επαναφέροντας την 14ήμερη καραντίνα για τις αφίξεις από τη χώρα μερικές εβδομάδες αφού ανακοίνωσε ότι τα ταξίδια εκεί είναι ασφαλή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι με το κλείσιμο 166 καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία θα συνεχίσει να έχει και πάλι 350 καταστήματα στις χώρες αυτές, αλλά ότι η απόφαση αυτή έχει λογική καθώς το 70% των βρετανικών κρατήσεων της TUI γίνονται διαδικτυακά.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα επηρεάσει 900 εργαζομένους, αλλά η εταιρεία θα προσπαθήσει να μετακινήσει το 70% του προσωπικού αυτού σε νέες θέσεις κατ’ οίκον εργασίας στα τμήματα πωλήσεων και υπηρεσιών, το οποίο σημαίνει ότι κινδυνεύουν περίπου 270 θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης