Ο γερμανικός δημοσιογραφικός όμιλος RTL Group θα καταργήσει 500 θέσεις εργασίας όπως και καμία εικοσαριά περιοδικά στη Γερμανία, προκειμένου να επικεντρωθεί «στους βασικούς τίτλους», εν μέσω κρίσης των έντυπων μέσων και αύξησης του κόστους, ανακοίνωσε σήμερα.

«Θα καταργηθούν 500 θέσεις εργασίας» από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Αμβούργο, «σε όλους τους τομείς», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, θυγατρική του γερμανικού εκδοτικού οίκου Bertelsmann.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο RTL Group διαθέτει αυτή τη στιγμή 7.500 εργαζόμενους στη Γερμανία.

Ο όμιλος επιθυμεί επίσης να “αναδιοργανώσει” τις εκδόσεις του και να επικεντρωθεί στους βασικούς του τίτλους, «οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των τρεχουσών πωλήσεων».

Ο RTL Group θα διατηρήσει περίπου 10 τίτλους περιοδικών, τα οποία κατέχει μέσω θυγατρικών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν «στο πλαίσιο της γρήγορης εξέλιξης του μιντιακού περιβάλλοντος και της δύσκολης μακροοικονομικής κατάστασης», εξήγησε ο Τόμας Ράμπε, πρόεδρος της RTL Γερμανίας.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο έντυπος Τύπος παρουσιάζει πτώση έναντι του διαδικτύου, ενώ η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός — που αύξησε σημαντικά κάποια κόστη, όπως η αγορά χαρτιού– επιδείνωσαν την κατάσταση.

Τα συνδικάτα επέκριναν την ανακοίνωση, όμως η διεύθυνση του ομίλου δεσμεύθηκε επενδύσεις «80 εκατ. ευρώ ως το 2025», κυρίως στο διαδίκτυο, για τα περιοδικά που θα διατηρηθούν.

Ο όμιλος RTL διαθέτει 56 τηλεοπτικά δίκτυα και 36 ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ευρώπη καθώς και εφημερίδες, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης