Επιχειρηματικό σχέδιο για την αγορά των εγκαταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη στα Σπάτα από την θυγατρική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων της Alpha Bank στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του ιστορικού σχολείου εκδήλωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς, ο οποίος προετοιμάζει την είσοδό του στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη βρίσκονται σε ένα κτήμα 80 στρεμμάτων, σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο και διαθέτουν άρτιες εγκαταστάσεις με μεγάλες δυνατότητες εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές σχετικό ενδιαφέρον έχει επιδείξει άλλη μία ιδιωτική εταιρεία και σε κάθε περίπτωση οι διαχειριστές του ακινήτου αντιλαμβάνονται ότι εάν δεν επιθυμούν να χαθεί η επικείμενη εκπαιδευτική περίοδος θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται πρωτίστως η πώληση των ακινήτων, αλλά δεν αποκλείεται και η επινοικίασή τους για μακρά περίοδο εκμετάλλευσης.

Από την πλευρά του ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς, μιλώντας στο zougla.gr περιγράφει τους βασικούς άξονες λειτουργίας και ανάπτυξης των υπό ανάπτυξη Ιδιωτικών Σχολείων:

-Ιδιαίτερος σχεδιασμός στην Προσχολική αγωγή, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο με αυστηρή προσήλωση στη διδασκαλία και την αξιολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Αγγλικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα μαθήματα στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο θα διδάσκονται στη λογική του project στο πλαίσιο ” Μαθαίνω πώς να μαθαίνω”.

-Το πλαίσιο  της Προσχολικής, του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα είναι πλαίσιο ολοήμερου σχολείου με μελέτη και δημιουργική απασχόληση των μαθητών.

-Στο Λύκειο έμφαση στην αξιολόγηση των μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας κατά το πρότυπο της φροντιστηριακής παιδείας ανάλογα με την τάξη, τον προσανατολισμό και την επιμέρους κατεύθυνση.

-Στα μαθήματα της γενικής παιδείας στο Λύκειο θα ισχύει απολύτως η λογική του project με ομίλους, ανά μάθημα παρουσιάσεις και γενικώς ενδυνάμωση της πρωτοβουλίας, του ενθουσιασμού και της διδακτικής καινοτομίας.

-Το βασικό όραμα θα πρέπει να είναι ένα σχολείο ηγεσίας που να διαπλάθει πολίτες ικανούς να αριστεύσουν στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

-Υπό αυτή ακριβώς την έννοια στη Λυκειακή Βαθμίδα θα πρέπει να διδάσκεται η Παγκόσμια Λογοτεχνία και Ιστορία σε υψηλό επίπεδο στην αγγλική γλώσσα.

Κατά συνέπεια οι εισερχόμενοι στη Λυκειακή βαθμίδα θα πρέπει να έχουν πιστοποιημένη τη γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο τουλάχιστον B2 και επιθυμητό C2.

Το σχολείο θα εισάγει τους μαθητές του με εξετάσεις στη Γυμνασιακή βαθμίδα κατά την εξεταστική μεθοδολογία των Προτύπων Σχολείων.

-Υποτροφίες στο Γυμνάσιο και το Λύκειο με οικονομικά κριτήρια για τους αριστούχους των εισαγωγικών μας εξετάσεων.

Τα σχολεία θα μπορούν να προσελκύουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παιδιά από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα Αρχαία Ελληνικά ιδεώδη, τύπου Summer School. Τα προγράμματα αυτά θα απευθύνονται όχι μόνο στα Ελληνόπουλα της διασποράς αλλά και στο παγκόσμιο κοινό της Αρχαίας Ελληνικής Παιδείας.

Τα σχολεία θα υπηρετούν τα ιδεώδη του αθλητισμού και του κοινωνικού εθελοντισμού με στοχευμένες δράσεις εξάσκησης και εργασίας των μαθητών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο με σύγχρονα προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού οι μαθητές θα ανακαλύπτουν κλίσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να επιλέξουν σπουδές και επαγγέλματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης