Η Norwegian Air ανακοίνωσε διευρυμένες ζημιές α΄ τριμήνου, καθώς η κρίση του κορωνοϊού «πάγωσε» τα ταξίδια παγκοσμίως, ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της διάσωσης στην οποία οι πιστωτές ανέλαβαν τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προ φόρων ζημιές 3,28 δισ. κορόνων (270,89 εκατ. στερλίνων) έναντι ζημιών 1,98 δισ. πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάρτιο έδωσε άδεια σε περίπου 7.300 υπαλλήλους ή περίπου το 90% του προσωπικού της και τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι οι θυγατρικές σε Δανία και Σουηδία υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης.

Η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση αδρανή και την ίδια στιγμή διεξάγει σημαντική αναδιοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων της θέσπισης μιας νέας στρατηγικής και της επικαιροποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία έχει καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της και αυτόν τον μήνα εξασφάλισε 3 δισ. νορβηγικές κορόνες σε κρατικά δάνεια, αφού ολοκλήρωσε τη μετατροπή ομολόγων 12,7 δισ. κορόνων και την πώληση μετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης