Η MYTILINEOS παραμένει δίπλα στους μαθητές που έχουν ανάγκη με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Η MYTILINEOS συμμετέχει ενεργά για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis για τη Σίτιση και Προώθηση της Υγιεινής Διατροφής, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε μαθητές οκτώ σχολείων στην Αττική και τη Βοιωτία. Συνολικά από το 2018 μέχρι σήμερα με τη συνδρομή της ΜΥTILINEOS έχουν διατεθεί περισσότερα από 55.000 υγιεινά γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η βοήθεια που προσφέρθηκε αφορούσε περιπτώσεις όπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το 55,6% των οικογενειών των μαθητών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και το 35,2% βίωνε πείνα.

-Περίπου 1 στους 6 μαθητές είχαν βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό (15,0%), ενώ 2 στους 10 μαθητές ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι (20,7%).

-Το 59,6% των μαθητών διέμενε σε οικογένεια όπου ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα (είτε από εργασία είτε σύνταξη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Tο 23,1% των μαθητών διέμενε σε οικογένεια όπου κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis για το σχολικό έτος 2018-2019, στα σχολεία που υποστήριζε η MYTILINEOS η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών εκείνων που αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια σταμάτησε να βιώνει πείνα, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών απέκτησε φυσιολογικό βάρος. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αύξησαν την κατανάλωση φρούτων και γαλακτοκομικών, βελτιώνοντας σημαντικά τις διατροφικές τους συνήθειες.

Με τη συνεισφορά της στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η ΜΥTILINEOS συμβάλλει εμπράκτως στην προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030. H επίτευξη της «μηδενικής πείνας» μέσω της επισιτιστικής ασφάλειας, της βελτίωσης της διατροφής και της καλής υγείας είναι η βασική επιδίωξη του προγράμματος.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά, η MYTILINEOS ανανεώνει την υποστήριξή της, εξασφαλίζοντας 33.000 υγιεινά γεύματα, τα οποία διανέμονται σε 294 μαθητές.

Η κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, δήλωσε για τη συνεργασία:

 «Η ΜΥTILINEOS αποτελεί σημαντικό συνοδοιπόρο στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας και να προσφέρουμε ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Με τις δωρεές της τα δύο τελευταία έτη, εξασφαλίσαμε την καθημερινή σίτιση αυτών των παιδιών με χιλιάδες υγιεινά γεύματα, γεγονός που έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη στη σωματική και την ψυχική τους υγεία. Παράλληλα, με τη σίτιση κάθε πρωί, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να είναι συγκεντρωμένοι και να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους. Ευχαριστούμε θερμά τη ΜΥTILINEOS για τη συγκινητική υποστήριξη και την εμπιστοσύνη στο έργο μας». 

Από την πλευρά του ο διευθυντής Αειφόρου Ανάπτυξης της MYTILINEOS κ. Γιώργος Γαλάνης σχολίασε πως η συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ αναπτύχθηκε πάνω στην αποδοχή κοινών αξιών και στόχων, όπως η μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας των παιδιών και η εκπαίδευσή τους να τρέφονται σωστά και να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες σε σχέση με τη διατροφή τους, που θα τα συνοδεύουν σε ολόκληρη τη ζωή τους. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε την προσπάθειά μας να έχει απτά αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε αρκετά σχολεία των τοπικών μας κοινοτήτων που έχουμε την ευκαιρία να εξυπηρετούμε μέσω του προγράμματος, όπως οι Δήμοι Θηβαίων, Λεβαδέων, Δελφών, Αχαρνών και Φυλής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης