Τρία διμερή Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τις ενώσεις καταναλωτών, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ και ΚΕΠΚΑ, στις 25 Οκτωβρίου 2019.

Τα Μνημόνια Συνεργασίας σκοπό έχουν να θέσουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας και να προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των μερών για τη βελτιστοποίηση της ενημέρωσης των καταναλωτών και καλύπτουν, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή πληροφοριών και την υλοποίηση δράσεων σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της «εκτιμά το σημαντικό ρόλο των ενώσεων καταναλωτών σε μια υγιώς λειτουργούσα ανταγωνιστική αγορά. Προσβλέποντας στην ενίσχυση του ρόλου τους και στην επιμόρφωσή τους σε θέματα ανταγωνισμού, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών (BEUC), σκοπεύει να οργανώσει σεμινάρια προκειμένου να ενισχύσει τη συμμετοχή των ενώσεων καταναλωτών στην εφαρμογή του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Επιπρόσθετα, με βάση το επικαιροποιημένο σύστημα προτεραιοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019, θα δίνεται έμφαση στη διερεύνηση υποθέσεων που έχουν τεθεί υπόψη τις Επιτροπής από Ενώσεις Καταναλωτών με τις οποίες η Επιτροπή διατηρεί θεσμική συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης