Οι κεφαλαιακές προβλέψεις που έλαβε η UniCredit για μη εξυπηρετούμενα δάνεια που ενδεχομένως να προκύψουν λόγω της κρίσης του κορονοϊού έπληξαν την κερδοφορία της κατά το β’ τρίμηνο, ενώ και τα έσοδα της εταιρείας εμφανίζονται μειωμένα, με τα καθαρά κέρδη πάντως να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η τράπεζα έθεσε “στην άκρη” το β’ τρίμηνο 937 εκατ. ευρώ για απώλειες από το δανειακό σκέλος, έναντι 707 εκατ. ευρώ προβλέψεων την ίδια περίοδο πέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 420 εκατ. ευρώ, έναντι 1,85 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι, όταν και περιελάμβαναν τα έσοδα από την πώληση του μεριδίου της τράπεζας στην FinecoBank SpA (FBK.MI), ανακοίνωσε ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος την Πέμπτη.

Σε υποκείμενη βάση, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 49%. Τα έσοδα εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 7,7% έναντι της ίδιας περιόδου πέρσι, δεχόμενα πλήγμα από τη μείωση των επιτοκίων.

Αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη 335 εκατ. ευρώ  επί εσόδων 4,12 δισ, ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είδαμε ήδη τα πρώτα σημάδια εμπορικής ανάκαμψης στο τέλος του β’ τριμήνου, καθώς οι οικονομίες άρχισαν να ανοίγουν στις περισσότερες από τις βασικές αγορές μας”, ανέφερε ο CEO της εταιρείας Jean Pierre Mustier.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης