Δύο δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει στην εταιρεία παραγωγής οχημάτων χωρίς οδηγό Cruise της General Motors, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο της τάξης του 5,7%, επεκτείνοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η τεχνολογία των οχημάτων χωρίς οδηγό έχει προς το παρόν τεράστια κόστη και κινδύνους απώλειας κεφαλαίων, ενώ προς το παρόν τα προϊόντα της παραγωγής δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda θα προχωρήσει σε άμεση πληρωμή 750 εκατ. δολαρίων για την απόκτηση του μεριδίου στην Cruise και θα επενδύσει άλλα 2 δισ. δολ. εντός των επόμενων 12 χρόνων, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη.

Honda, GM και Cruise θα αναπτύξουν από κοινού αυτοκινούμενα οχήματα για την παροχή υπηρεσιών ανά τον πλανήτη.

Τον Μάιο, η ιαπωνική SoftBank είχε ανακοινώσει ότι θα επένδυε 2,25 δισ. δολάρια για την απόκτηση ποσοστού της τάξης του 19,6% στην Cruise.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αξία της Cruise, με βάση την επένδυση της Honda, αποτιμάται στα 14,6 δισ. Η GM απέκτησε την πρώην start-up με έδρα το Σαν Φρανσίσκο τον Μάρτιο του 2016 έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Σε ανάλογες συνεργασίες στον χώρο των αυτοκινούμενων οχημάτων έχουν προχωρήσει και άλλοι παγκόσμιοι κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας:

Ford και BMW έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να λανσάρουν από κοινού στόλο αυτοκινούμενων οχημάτων το 2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης