Στη σπάνια διαδικασία της δημοπρασίας θα καταφύγουν οι 21st Century Fox και η Comcast προκειμένου να αναδειχθεί ο όμιλος ο οποίος θα αναλάβει τον έλεγχο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky.

Η διαδικασία θα αρχίσει το βράδυ της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με μάξιμουμ τριών γύρων προκειμένου να υπάρξει κατάληξη του deal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσφορές θα είναι απαραιτήτως σε μετρητά.

Στον πρώτο γύρο, η εταιρεία η οποία έχει κάνει την χαμηλότερου ύψους πρόταση προ της δημοπρασίας – σε αυτή την περίπτωση η Fox – μπορεί να πραγματοποιήσει μια αυξημένο προσφορά για το Sky.

Η Comcast μπορεί να ανταπαντήσει με αύξηση της δικής της προσφοράς και η διαδικασία ολοκληρώνεται απαραιτήτως στον γ’ γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Sky, Fox, Comcast και Disney συμφώνησαν από κοινού στη συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να λύσουν τον “γόρδιο δεσμό”.

Η Disney, η οποία έχει συμφωνήσει να αγοράσει assets της 21st Century Fox, θα μπορούσε να αποκτήσει έλεγχο επί του Sky εάν η Fox βγει νικήτρια από τη διαδικασία της δημοπρασίας.

Το Sky αποτιμάται περί τα 27 δισ. στερλίνες ή 35 δισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας σημείωνε μικρή πτώση μετά την ανακοίνωση της είδησης για τη δημοπρασία.

Προ δημοπρασίας, η προσφορά της Comcast έφτανε τα 34 δισ. δολάρια, ενώ εκείνη της 21st Century Fox τα 32,5 δισ.

Η Fox already διαθέτει ήδη ποσοστό 39% στο Sky.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης