Μαυροβούνιο: Επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ από τις Northstar και Marriott για πολυτελές θέρετρο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 13:48
Μαυροβούνιο: Επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ από τις Northstar και Marriott για πολυτελές θέρετρο

Επένδυση, η αξία της οποίας θα ξεπεράσει τα 210 εκατομμύρια ευρώ και θα δώσει φρέσκο «αέρα» στην τουριστική βιομηχανία του Μαυροβουνίου, θα υλοποιήσουν οι εταιρείες Northstar και Marriott.

Πρόκειται, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκπροσώπων των δύο εταιρειών με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, για την κατασκευή ενός πολυτελούς θερέτρου στην περιοχή Χέρτσεγκ Νόβι, του Ritz-Carlton Montenegro.

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου επισημαίνεται ότι οι προετοιμασίες για την κατασκευή του πολυτελούς θερέτρου υλοποιούνται βάσει του προβλεπόμενου σχεδιασμού.

Το Ritz-Carlton στο Μαυροβούνιο θα διαθέτει συνολικά 300 μονάδες φιλοξενίας (120 ξενοδοχειακές και 180 διαμερίσματα). Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επένδυση, καθώς -όπως είπε- πέρα από τη συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας, οι επενδυτές δίνουν στην οικονομία τεχνογνωσία και εμπειρία.

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ατζέντα υποδομών, η οποία θα προσφέρει νέα ποιότητα στα θέρετρα σε αυτό το τμήμα της ακτής του Μαυροβουνίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκοβιτς.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το πρότζεκτ προσφέρει σπουδαίες ευκαιρίες απασχόλησης και συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας Ακαδημίας Marriott, που θα τους επέτρεπε να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες για να εργαστούν στον τουριστικό τομέα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 14:04