Με την αγωνία στο κατακόρυφο παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστορική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης οι 170 εργαζόμενοι, οι χιλιάδες καπνοπαραγωγοί και οι δεκάδες προμηθευτές, αφού όλα πλέον είναι πιθανά.

Στη δίνη των εξελίξεων μπαίνουν και συνεταιριστικές οργανώσεις όπως η ΣΕΚΕ, που πρωτοστάτησε στην πώληση της εταιρείας, όχι όμως και στη διευθέτηση σοβαρών εκκρεμοτήτων, που απειλούσαν τη βιωσιμότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδεχόμενο η εταιρεία να κηρυχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας είναι αρκετά πιθανό καθώς η διοίκηση πιστεύει ότι μετά τις τελευταίες δικαστικές και τελωνειακές εξελίξεις δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων της στην εσωτερική αγορά, ενώ οι εξαγωγές δεν πηγαίνουν με τον αναμενόμενο και βεβαίως καθόλου ικανοποιητικό ρυθμό.

Η πρόσφατη απόφαση των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, που πρακτικά κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά και η οποία ακολούθησε της απορριπτικής απόφασης του Εφετείου Κομοτηνής για το πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, λειτουργούν ως ντόμινο για την ακριτική καπνοβιομηχανία.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ, στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων, κατά την οποία θα συζητηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και θα ξεκινήσει την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης!.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γίνεται γνωστό σε σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης