Στην κατάθεση αγωγής προχωρά η LVMH κατά της Tiffany, σε μια νομική αντεπίθεση κατά της αγωγής της δεύτερης, στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το βήμα προς τα πίσω που έκανε ο γαλλικός όμιλος από τη συμφωνία εξαγοράς ύψους 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών στον κλάδο των προϊόντων πολυτελείας.

Η αγωγή, η οποία υπεβλήθη τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ, αναφέρει ότι η LVMH «συνεχίζει να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη θέση της ότι οι απαραίτητες συνθήκες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Tiffany δεν πληρούνται». Προσθέτει δε ότι «τα κίβδηλα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Tiffany στερούνται οποιασδήποτε βάσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ που ξεκίνησε από την απόφαση του ισχυρού άνδρα της Louis Vuitton να κάνει πίσω στο ζήτημα της εξαγοράς στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την LVMH να δηλώνει τότε ότι αδυνατεί να ολοκληρώσει την συμφωνία «τουλάχιστον όπως αυτή έχει».

Η γαλλική εταιρεία επικαλέστηκε τον κίνδυνο κυρώσεων των ΗΠΑ σε γαλλικά αγαθά, αλλά και την απαίτηση της Tiffany να επιμηκυνθεί ο χρόνος μέχρι την εφαρμογή της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους.

Η αλυσίδα του χώρου των κοσμημάτων Tiffany υπέβαλε αμέσως αγωγή σε δικαστήριο του Delaware προκειμένου να επιβάλει την εφαρμογή της συμφωνίας, τονίζοντας ότι οι επιφυλάξεις της γαλλικής κυβέρνησης για τη συμφωνία (που εκφράστηκαν μέσω επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στην LVMH) δεν έχουν καμία νομική βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης