Επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ αποτελεί το νέο κατάστημα του γαλλικού ομίλου Leroy Merlin στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 112, το οποίο είναι το πρώτο «home-improvement» κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτείνεται στο κτήριο της εταιρείας Δάκων σε τρεις ορόφους συνολικού εμβαδού 5.300 τ.μ., διαθέτει 300 θέσεις υπόγειας στάθμευσης και ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 20 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, πρόκειται για το πρώτο «home improvement» κατάστημα που θα λειτουργήσει στον αστικό ιστό της Αθήνας, στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού.

Στηρίζεται, δηλαδή, στην ίδια φιλοσοφία που οδήγησε τους Γάλλους να δημιουργήσουν κατάστημα στο κέντρο του Παρισιού στη συνοικία Beaubourg, δίπλα στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού.

Η γαλλική αλυσίδα πριν από έναν χρόνο είχε εγκαινιάσει το πέμπτο κατά σειρά κατάστημά της στο Μαρούσι, στη Λεωφ. Κηφισίας 73.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο ειδικά διαμορφωμένο «HOMISTAS lab», κάθε επισκέπτης θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του κατασκευή, να δοκιμάζει εργαλεία και λύσεις, αλλά και να παρακολουθεί σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του home improvement.

Στο νέο κατάστημα απασχολούνται 125 άτομα, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στη Leroy Merlin στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 1.100

Το κτήριο της Δάκων

Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το ακίνητο προοριζόταν να αποτελέσει κτήριο πολλαπλών χρήσεων, πέντε επιπέδων με σύμπλεγμα 10 κινηματογραφικών αιθουσών με την επωνυμία Athens City Center.

Ωστόσο, το 2001 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών, όπως και ο πολιτιστικός περιβαλλοντικός σύλλογος κέντρου Αμπελοκήπων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την αναστολή των οικοδομικών εργασιών.

Το διοικητικό Εφετείο απέρριψε τις αιτήσεις για ακύρωση της οικοδομικής άδειας, αλλά το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ κατέληξε σε διαφορετική απόφαση. Επικαλούμενο Διάταγμα του 1975 απεφάνθη ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της Βασιλίσσης Σοφίας επιτρέπεται η ανέγερση κινηματογράφων και όχι «πολυκινηματογράφων».

«Ο πολυκινηματογράφος διαφέρει ουσιωδώς από τον τύπο του απλού κινηματογράφου και από άποψη πολεοδομικής λειτουργίας και συνεπειών στη φυσιογνωμία της περιοχής» σημείωνε στην απόφασή του.

Ως αποτέλεσμα, το κτήριο, που βρίσκεται δίπλα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες της Αθήνας, παρέμεινε κατασκευαστικά ημιτελές.

Το 2012 η εταιρεία ολοκλήρωσε τη μελέτη μετασκευής του σε κτήριο γραφείων και προχώρησε στην κατεδάφιση του ελικοδρομίου που υπήρχε στην οροφή του.

Έτσι, το ύψος του κτηρίου μειώθηκε, με τη Δάκων να εξασφαλίζει -τότε- νέα οικοδομική άδεια για να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες μετασκευής.

Μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσής του στη Leroy Merlin, το κτήριο ανακαινίστηκε, αποκτώντας νέα χρήση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης