Σε 49,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2019, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη της Lamda Development, έναντι 42,3 εκατ. ευρώ το 2018 – μεταβολή που οφείλεται κυρίως στις βελτιωμένες αποτιμήσεις των επενδυτικών ακινήτων.

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development, The MallAthens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos παρουσίασαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας τους (EBITDA). Συγκεκριμένα, το EBITDA του 2019 ανήλθε σε 64,3 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 8,6% σε σχέση με το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου, προ αποτιμήσεων και εξόδων του έργου του Ελληνικού, ανήλθαν σε 50,5 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 7,9%, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις διαφορές από τις αποτιμήσεις των επενδυτικών ακινήτων στην εύλογη αξία τους, το συνολικό EBITDA ανήλθε σε 115,9 εκατ. ευρώ.

Mε αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε σχετικά:

«Το 2019 ήταν ένας σημαντικός σταθμός για τη LamdaDevelopment, καθώς η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 650 εκατ.ευρω, της μεγαλύτερης ΑΜΚ μη τραπεζικού ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 10 έτη, οδήγησε την κεφαλαιοποίηση και την καθαρή αξία ενεργητικού της εταιρείας σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η Lamda Development κατέγραψε για έβδομη συνεχή χρονιά, σημαντική αύξηση τηςλειτουργικής κερδοφορίας της, καθώς και αύξηση της αποτίμησης των επενδυτικών ακινήτων, με ανάλογη αύξηση των καθαρών κερδών και της καθαρής αξίας ενεργητικού (NAV). Σε ό,τι αφορά στο τρέχον έτος, η πανδημία του COVID-19 έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες που επηρεάζουν την παγκόσμια αγορά, την ελληνική οικονομία και αναπόφευκτα τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων της εταιρείας. Ωστόσο, το 2020 αποτελεί έτος ορόσημο για τη Lamda Development, καθώς αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου του Ελληνικού. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας την εμπιστοσύνη και στήριξη των μετόχων μας. Το Ελληνικό είναι ένα έργο πνοής, που σηματοδοτεί την ανάπτυξη και θα δώσει νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης