Τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Smart Healthcare» για τα νοσοκομεία του Βελγίου, αναπτύσσει η κροατική εταιρεία τεχνολογίας της Πληροφορικής Typeqast, με έδρα το Σπλιτ. Η πλατφόρμα αυτή παρακολουθεί και καταγράφει κάθε «κίνηση» που αφορά σε χρήση υλικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης. Βασική επιδίωξη είναι, όπως ανακοινώθηκε, «τα νοσοκομεία να έχουν επάρκεια υλικών που είναι απαραίτητα για την καθημερινή τους λειτουργία και την βέλτιστη νοσηλεία των ασθενών».

Ο διευθυντής της Typeqast Μάρκο Μπάριτς δήλωσε στο Κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina ότι η εταιρεία του συνεργάστηκε με τη βελγική εταιρεία Sensinx για την ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία αρχικά θα χρησιμοποιηθεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Βελγίου. Ο κ. Μπάριτς υπογράμμισε, επίσης, ότι σε εξέλιξη είναι συνομιλίες με άλλα δέκα νοσοκομεία στο Βέλγιο για την εισαγωγή της συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Typeqast απασχολεί 80 άτομα (50 στο Σπλιτ και 30 στο Ζάγκρεμπ) και στόχος της είναι να απασχολεί περίπου 150 υπαλλήλους σε διάστημα 18 μηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης