Κερδοφόρο αναμένεται να είναι το τρίτο τρίμηνο του 2018 για την Alitalia, χάρη στην αύξηση των εσόδων και την μείωση του κόστους, και παρά την ανοδική πορεία του κόστους του πετρελαίου. Ειδικότερα, η περίοδος Ιουλίου – Σεπτεμβρίου προβλέπεται να κλείνει με καθαρό κέρδος περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ANSA, η επιστροφή στην κερδοφορία αποτελεί ένδειξη μιας εταιρείας που αλλάζει πρόσωπο και που με 770 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της, παρουσιάζεται «πολύ πιο ενδιαφέρουσα για έναν αγοραστή» από ότι ήταν ένα χρόνο πριν, όπως επιβεβαιώνουν οι έκτακτοι διαχειριστές που βρίσκονται στο τιμόνι της για περίπου 17 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση το ίδιο δημοσιέυμα, τα καλά νέα για την κατάσταση της εταιρείας φτάνουν από την ακρόαση των τριών διαχειριστών, του Luigi Gubitosi, του Stefano Paleari και του Enrico Laghi, στις επιτροπές Μεταφορών και παραγωγικών Δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου.

«Το τρίτο τρίμηνο που τελειώνει είναι το πρώτο στο οποίο η Alitalia προβλέπεται να κλείσει με ένα μικρό τριμηνιαίο κέρδος» ανακοινώνει ο Gubitosi: «ήταν πολύς καιρός που δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο».

Η αυξητική τάση παρατηρήθηκε ήδη κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα, αύξηση με ρυθμό +6/7% από τα έσοδα των επιβατών. Και τώρα ακόμα και αυτό το τρίτο τρίμηνο επιβεβαιώνεται η βελτίωση , παρόλο το κόστος του πετρελαίου που – επισημαίνουν οι επίτροποι – θα συνεχίσει να αποτελεί «το ερωτηματικό για τον κλάδο στο κοντινό μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα των επιβατών του τριμήνου υπολογίζονται σε αύξηση της τάξης του 7,1% (σε 835 εκατομμύρια), το Ebitda αναμένεται να είναι 87 εκατομμύρια (από 68 το 2017), με κέρδος προ φόρων 24 εκατομμύρια.

Μειώνεται επίσης το κόστος των χρηματοδοτικών μισθώσεων (και θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το 2019), το εργατικό κόστος “δεν είναι πλέον το κύριο πρόβλημα” και το on-time performance της εταιρείας είναι στην κορυφή της Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, όπως υπενθυμίζει το ANSA, πλησιάζει και η προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για την διαδικασία της πώλησης, που οι διαχειριστές εύχονται να τηρηθεί (για αυτό εργάζονται για να επιταχύνουν τις εξελίξεις με τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης