Η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει φέτος, για τρίτη χρονιά, τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Ο εφετινός κύκλος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 90 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας, το 1928, και γι΄αυτό το λόγο η θεματική του είναι σχετική με την περίοδο του Μεσοπολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις ομιλίες και συζητήσεις διακεκριμένων εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας, απευθύνονται στο ευρύ κοινό και εμπίπτουν στις εξής θεματικές ενότητες: Ιστορία – Αρχιτεκτονική – Τέχνη – Γράμματα.

Την αρχή θα κάνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο καθηγητής Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Ο Εθνικός Διχασμός, οι επιχειρηματίες, οι τράπεζες».

Θα ακολουθήσουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Tετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο καθηγητής της θεωρίας της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Παναγιώτης Τουρνικιώτης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: “Το μοντέρνο πνεύμα στην αρχιτεκτονική του εικοστού αιώνα”.

• Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο Ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς, ο οποίος θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα με θέμα: «Η αποτίμηση της προσφοράς της Γενιάς του ’30 σήμερα».

• Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο δημοσιογράφος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Μπακουνάκης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Τύπος και λαϊκισμός στον Μεσοπόλεμο».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18.00.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Σημειώνεται ότι για την είσοδό στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να υπάρχει αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.

Βιογραφικό Γιώργου Θ. Μαυρογορδάτου:

Δίδαξε Πολιτική Ιστορία και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε διάφορα ξένα πανεπιστήμια ως επισκέπτης καθηγητής.
Για το βιβλίο του Stillborn Republic τιμήθηκε με το βραβείο Woodrow Wilson της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Τα δύο πιο πρόσφατα βιβλία του είναι: 1915: Ο Εθνικός Διχασμός και Μετά το 1922: Η παράταση του Διχασμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης