Η Electrolux AB ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το δ΄ τρίμηνο που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να διαθέτουν περισσότερα από τον προϋπολογισμό τους για τις βελτιώσεις των κατοικιών τους, αλλά προειδοποίησε ότι η ορατότητα για το τρέχον έτος παραμένει περιορισμένη.

Η σουηδική εταιρεία οικιακών συσκευών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,86 δισ. κορονών (220.7 εκατ. δολαρίων) στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 560 εκατ. κορόνες πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5,9% στα 33,9 δισ. κορόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,64 δισ. κορονών και πωλήσεις 31,9 δισ. κορονών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μέρισμα ύψους 8 κορονών για το σύνολο της χρήσης, υψηλότερα από 7 κορόνες στο προηγούμενο έτος.

Για το α΄ εξάμηνο του 2021, η εταιρεία αναμένει η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση από τις αυξημένες δαπάνες για αναπαλαιώσεις κατοικιών, να παραμείνει. Επιπλέον τα αποθέματα λιανικής παραμένουν χαμηλά, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναμένουμε η ζήτηση για το α΄ μισό του 2021 να υπερβεί τα συνηθισμένα εποχικά επίπεδα σε όλες μας τις βασικές αγορές, αν και η χωρητικότητα και η διαθεσιμότητα εξαρτημάτων θα παραμείνουν πιθανώς ως περιοριστικοί παράγοντες» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jonas Samuelson.

«Με την προϋπόθεση ότι τα μοντέλα καταναλωτικών δαπανών θα αρχίσουν να ομαλοποιούνται μέχρι τα μέσα του έτους, εκτιμούμε ότι η ζήτηση της αγοράς επίσης θα ομαλοποιηθεί στη διάρκεια του β΄ μισού του 2021» πρόσθεσε.

Η Electrolux αναμένει ότι η ζήτηση της αγοράς για οικιακές συσκευές στο σύνολο του 2021 θα είναι οριακά θετική στην Ευρώπη και θετική οπουδήποτε αλλού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης