Καθηλώνουν και οι ΗΠΑ τα Boeing 737 Max 8 και 9

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 20:55
Καθηλώνουν και οι ΗΠΑ τα Boeing 737 Max 8 και 9

Την απόφαση να καθηλώσει τα Βoeing 737 ΜΑΧ 8 και 9 έλαβε ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρά την αρχική του απόφαση, όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του. Σύμφωνα με τον αμερικανό Πρόεδρο, η Boeing, μία "φανταστική εταιρεία" που εργάζεται σκληρά για την λύση και τα αεροσκάφη της θα μείνουν στο έδαφος μέχρι αυτή να βρεθεί. Όπως τόνισε, η αμερικανική υπηρεσία αεροπλοΐας θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις, αργότερα σήμερα.

Aποζημιώση από την Boeing θα ζητήσουν οι Νορβηγικές Αερογραμμές

Προβλήματα στο σὐστημα ελέγχου πτήσης είχε αναφέρει ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους για αυτό και ήθελε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων Σύμβουλος των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Τα μαὐρα κουτιά του Boeing 737 Max 8 αναμένεται να μεταφερθούν στην Ευρώπη προς εξέταση.

Μέχρι σήμερα 5 κυβερνήτες τέτοιου τύπου αεροσκαφών έχουν δηλώσει πως υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα αυτόματου πιλότου.

Στο μεταξύ, αποζημιώση από την Boeing προτίθενται να διεκδικήσoυν οι Νορβηγικές Αερογραμμές.

«To τι θα συμβεί μετά εξαρτάται από τις ευρωπαϊκές αρχές. Αυτό που ελπίζουμε και περιμένουν είναι τα Μαχ να βρεθούν ξανά στον αέρα σύντομα. Πολλοί ρωτούν πως αυτό επηρεάζει την οικονομική μας κατάσταση. Είναι προφανές πως δεν θα αναλάβουμε το κόστος που σχετίζεται με το νέο αεροσκάφος που πρέπει να καθηλωθεί προσωρινά. Θα στείλουμε τον λογαριασμό σε εκείνους που κατασκεύασαν το αεροσκάφος», δήλωσε ο Μπιορν Κιος, Διευθύνων Σύμβουλος των Νορβηγικών Αερογραμμών.

Εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα Boeing 737 MΑΧ έχουν καθηλωθεί σε αρκετές ακόμη χώρες. Εξαίρεση αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τον Ντόναλντ Τραμπ να παρέχει στήριξη στον κολοσσό της αεροναυπηγικής.

Εκτιμάται πως τα 2/3 από τα 371 αεροσκάφη που ανήκουν σε στόλους αεροπορικών εταιρειών είναι καθηλωμένα.

Το πλήγμα για την εταιρεία είναι σημαντικό, καθώς υπάρχουν περίπου 5000 παραγγελίες τέτοιων αεροσκαφών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 20:59