Κατά 99% αυξήθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της UBS χάρη στον αυξημένο κύκλο εργασιών στις αγορές παγκοσμίως, βοηθώντας την τράπεζα να καταγράψει ισχυρές επιδόσεις στο investment banking καθώς και απροσδόκητη αύξηση στα κέρδη από τη διαχείριση πλούτου.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης πλούτου αυξήθηκαν στα 2,1 δισ. δολάρια για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες για 1,557 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα αποτελέσματά μας για το γ΄ τρίμηνο συνεχίζουν να δείχνουν ότι η στρατηγική αυτή μας διαφοροποιεί καθώς προσαρμοζόμαστε συνεχώς και επιταχύνουμε τον ρυθμό της αλλαγής» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti, ο οποίος διανύει τις τελευταίες του ημέρες στο τιμόνι της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας.

Αναμένεται να αντικατασταθεί τον Νοέμβριο από τον πρώην επικεφαλής της ING, Ralph Hamers.

Η UBS έχει όλες τις επιλογές ανοιχτές για να γράψει άλλο ένα επιτυχημένο κεφάλαιο στην ιστορία της, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μονάδα investment banking της UBS εμφάνισε αύξηση 268% στα προ φόρων κέρδη κατά τη διάρκεια του τριμήνου, χάρη στην αύξηση των συναλλαγών στις αγορές, που αντιστάθμισε την πτώση στις δραστηριότητες παροχής συμβουλών.

Επίσης τα κέρδη από τη διαχείριση assets εξαπλασιάστηκαν από το περασμένο έτος. Τα assets υπό διαχείριση αυξήθηκαν σε ιστορικό υψηλό, στα 2,754 τρισ. δολάρια.

Η UBS έχει εξοικονομήσει 1,5 δισ. δολάρια για την επαναγορά μετοχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης