Νέο πρόγραμμα μέσω του οποίου οι καταναλωτές αποκτούν ενεργειακή ανεξαρτησία, μειώνοντας σημαντικά, ή και μηδενίζοντας, το κόστος του ρεύματός τους σε ετήσια βάση παρουσίασε ο ΗΡΩΝ, σε συνεργασία με τον όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε καταναλωτές με παροχή χαμηλής τάσης, ανεξαρτήτως εάν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ακινήτου, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, χωρίς να επιβαρύνονται με την εγκατάσταση και συντήρηση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρακτικά, συμμετέχοντας στο ΕΝ.Α με το ποσό της επιλογής του, κάθε καταναλωτής αγοράζει έως και για 25 χρόνια την αντίστοιχη παραγωγή καθαρής ενέργειας που εξασφαλίζεται σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, επιτυγχάνοντας έκπτωση στο λογαριασμό του ρεύματός του, σαν να έχει εγκατεστημένο ένα φωτοβολταϊκό στη στέγη του.

Σύμφωνα με την εταιρεία Ήρων, ο καταναλωτής, με την αρχική καταβολή του, την οποία θα μπορεί στη συνέχεια να αυξήσει, απολαμβάνει με τα σημερινά δεδομένα στην αγορά ενέργειας, μία «απόδοση» της τάξεως του 8,5% (η «απόδοση» κυμαίνεται ανάλογα με τις τιμές της ενέργειας). Με αυτό τον τρόπο, ανάλογα με το ποσό συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΝ.Α, μειώνεται ή και μηδενίζεται το κόστος του ρεύματος.

Το πρόγραμμα ΕΝ.Α συνδυάζεται με όλα τα ανταγωνιστικά εμπορικά προγράμματα του ΗΡΩΝΑ, τρέχοντα και μελλοντικά, ενώ στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να διακόψει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, του επιστρέφεται το ποσό της συμμετοχής του εκτός από τις εκπτώσεις ΕΝ.Α που έχει ήδη λάβει κατά τη διάρκεια παραμονής του στο πρόγραμμα. Η συμμετοχή στο ΕΝ.Α. θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τη συγκεκριμένη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ΗΡΩΝ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Με το πρόγραμμα αυτό καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα δύο διαστάσεων: τις αυξημένες ανάγκες στην κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα την αύξηση του αντίστοιχου περιβαλλοντικού κόστους.

Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μονόδρομος και η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ο μεγαλύτερος παραγωγός ΑΠΕ στη χώρα, επενδύει σταθερά σε αυτές και τις καθιστά πιο προσιτές στους καταναλωτές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης