Σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση σε επενδύσεις στην υγεία, την καινοτομία και τον μετασχηματισμό ανακοίνωσε η Interamerican με αφορμή την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2018.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου με την προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης, η Interamerican προχωρεί στην υλοποίηση σχεδίου για τον μετασχηματισμό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλάνο προβλέπει σταδιακή οργανωτική αναδιάρθρωση και συγκεκριμένα αλλαγή δομής, εισαγωγή νέου τρόπου εργασίας (lean, agile) και μεθοδολογιών για ανάπτυξη καινοτομίας (accelerator), που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού.

Η εταιρεία, με συνολικές επενδύσεις πάνω από 20 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη τριετία, θα συνεχίσει περαιτέρω να επενδύει στην ανάπτυξη ιδιόκτητων υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας. Μετά το πολυιατρείο Medifirst στα βόρεια προάστια της Αθήνας, που λειτούργησε από τα τέλη του 2017, ετοιμάζεται νέο πολυιατρείο στα δυτικά προάστια, που προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του 2019.

Ακόμη, η εταιρία θα συνεχίσει να επενδύει σε συστήματα και εφαρμογές ψηφιοποίησης και καινοτομίας (διαχείρισης δεδομένων, ανάδειξης νέων ιδεών κ.λπ.), σε ευέλικτα συστήματα προϊόντων εξατομικευμένης προσέγγισης αναγκών – στο πρότυπο του συστήματος υγείας «bewell», σε συνεργασίες και υπηρεσίες για τον πελάτη και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τη βελτίωση εργαζομένων και συνεργατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καντώρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Interamerican στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης των καναλιών διανομής προϊόντων της θα προχωρήσει στο μέλλον σε συνεργασίες με μια ή και περισσότερες τράπεζες. Μιλώντας γενικότερα έδωσε έμφαση στην ύπαρξη ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος που δεν θα αλλάζει κάθε δύο τρία χρόνια, ώστε να προσελκυστούν νέες επενδύσεις αλλά και να μπορέσουν οι εταιρίες γενικότερα, αλλά και του ασφαλιστικού κλάδου ειδικότερα να προχωρήσουν σχεδιασμό της στρατηγικής τους.

Η επέτειος των 50 ετών από την ίδρυσή της (1969), βρίσκει την INTERAMERICAN σε μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο αλλαγών και προσαρμογής στις επιταγές της σύγχρονης εποχής και τις εξελίξεις: οργανωτικά, λειτουργικά και έναντι των αναγκών του πελάτη, σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Εκτιμώντας το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει στη ζωή των πολιτών η ραγδαία εξάπλωση και ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, κτίζουμε μεθοδικά και με προσοχή την INTERAMERICAN που θα μπορεί να είναι ακόμη πιο κοντά στον πελάτη της, μέσα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του» επεσήμανε επίσης ο Γιάννης Καντώρος.

Οικονομικά αποτελέσματα 2018

Η Interamerican πέρυσι πέτυχε επαναλαμβανόμενη κερδοφορία προ φόρων 22 εκατ. ευρώ, που προέρχεται κυρίως από λειτουργικά αποτελέσματα, στοιχείο που τροφοδοτεί τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Τα κέρδη προ φόρων, με συνεκτίμηση του LAT (αποθέματος Ζωής και Υγείας του ελέγχου επάρκειας) που επηρέασε αρνητικά το αποτέλεσμα, λόγω αύξησης της διατηρησιμότητας των παλαιών, εγγυημένης απόδοσης επενδυτικών/συνταξιοδοτικών προϊόντων και λόγω επικαιροποίησης της πρόβλεψης για μελλοντικές αποζημιώσεις σε ισόβια προϊόντα υγείας, φθάνουν στα 16,7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη Φερεγγυότητα, οι εταιρείες της Interamerican υπερκάλυψαν το απαιτούμενο από την ασφαλιστική νομοθεσία ποσοστό Φερεγγυότητας, καθώς και το υψηλότερο επίπεδο του 120% που απαιτείται από την εσωτερική πολιτική κεφαλαιακής επάρκειας, με την εταιρεία Ζημιών στο 185%, την εταιρεία Ζωής στο 144% και την εταιρεία Βοήθειας στο 143%.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ανερχόμενη στα 353,9 εκατ. ευρώ σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, με αύξηση 1,9% έναντι του 2017 (347,2 εκατ.). Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της αγοράς, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΑΕΕ, επιτεύχθηκε αύξηση 1,8%.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της παραγωγής ήταν αυξημένο κατά 5,2% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των Γενικών ασφαλίσεων, που έφθασαν στα 197,1 εκατ. ευρώ (187,3 εκατ. κατά το 2017) και των ασφαλίσεων Υγείας κατά 5%, στα 105,5 εκατ. (100,5 εκατ. κατά το 2017).

Η παραγωγή στις ασφαλίσεις Ζωής έφθασε στα 51,4 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 13,6% (59,4 εκατ. κατά το 2017). Στο σύνολο των ασφαλίστρων της αγοράς -πάντοτε σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΑΕΕ- η Interamerican παρουσιάζει μερίδιο 11,9% στις ασφαλίσεις Ζημιών, συμπεριλαμβανομένων των ετησίως ανανεούμενων ασφαλίσεων Υγείας και 5,4% στις ασφαλίσεις Ζωής, με το ενιαίο μερίδιο αγοράς για την εταιρεία στο 8,9%.

Ο δείκτης ζημιών (loss ratio) στις Γενικές ασφαλίσεις κατά το 2018 παρέμεινε χαμηλά, στο 49%, λόγω αποτελεσματικής διαχείρισης ζημιών, παραμετρικής τιμολόγησης και underwriting, αυξημένος ωστόσο σε σύγκριση με το 2017 κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες εξ αιτίας των καταστροφικών γεγονότων στην Αττική κατά το καλοκαίρι του 2018, που επέφεραν αποζημιώσεις 7,7 εκατ..

Στις ασφαλίσεις Υγείας, ο δείκτης ζημιών έφθασε στο 77% με άνοδο 3 ποσοστιαίων μονάδων από το 2017, λόγω αύξησης του αποθέματος LAT.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης