Η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκινά τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 90 ετών από την έναρξη λειτουργίας της με μία Ημερίδα αφιερωμένη στη Βιβλιοθήκη της, η οποία επίσης συμπληρώνει φέτος τα 90 χρόνια της.

Η Ημερίδα με τίτλο «90 χρόνια Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ιστορική αναφορά και μελλοντικές προκλήσεις» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 και είναι αφιερωμένη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αρτιότερης οικονομικής βιβλιοθήκης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ημερίδα, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

Στην πρώτη θα εξιστορηθεί η πορεία της Βιβλιοθήκης από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, μέσα από αφηγήσεις και μαρτυρίες σημερινών και παλαιότερων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στις συνεργασίες της Βιβλιοθήκης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και φορείς, όπως πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρίτη ενότητα θα παρουσιαστεί η σύγχρονη τεχνολογική υποδομή που έχει στη διάθεσή της η Βιβλιοθήκη και θα γίνει μια πρώτη αναφορά στο σχεδιασμό για τη συνολική ανακαίνιση των χώρων της, της επίπλωσης και των εγκαταστάσεών της που θα ξεκινήσει το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Η Βιβλιοθήκη ήταν μία από τις πρώτες υπηρεσιακές μονάδες που συστάθηκαν από τη λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος το 1928 και από το 1938 στεγάζεται στο Κεντρικό Κατάστημα, σε έναν χώρο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Φιλοξενεί περίπου 175.000 τεκμήρια, δηλαδή τόμους βιβλίων, κυρίως οικονομικού περιεχομένου, εφημερίδες, επιστημονικές περιοδικές εκδόσεις και ηλεκτρονικές πηγές και διαθέτει πρόσβαση σε 230.000 e-books και σε περισσότερες από 50 βάσεις δεδομένων.

Από τον πλούτο της Βιβλιοθήκης ωφελούνται τόσο οι υπάλληλοι της Τράπεζας για την εκτέλεση των εργασιών τους όσο και το κοινό, που μπορεί να την επισκέπτεται κατά τις ώρες λειτουργίας της και να χρησιμοποιεί τα δύο αναγνωστήριά της.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος – Αίθουσα Ν.212-214).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης