Η Τράπεζα Κύπρου ήρθε σε συμφωνία με την APS Delta sro για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, 34 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, η συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για μείωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεών της και γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση.

Επίσης, συνάδει με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 9.700 δάνεια που βρίσκονται σε μεγάλη καθυστέρηση, συμπεριλαμβανομένων 8.800 ιδιωτών και 900 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου, «η συναλλαγή δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίπτωση στον ισολογισμό και την κερδοφορία της». Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και υπόκειται σε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες βάσει της σχετικής νομοθεσίας και κατόπιν έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Η APS Delta sro είναι θυγατρική της APS Capital Group sro, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Τσεχία, η οποία εξειδικεύεται στην επένδυση, διαχείριση και ανάκτηση δανειακών χαρτοφυλακίων στον χώρο της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης