Η Toyota, σχεδιάζει να ξαναρχίσει την περιορισμένη παραγωγή στα εργοστάσιά της στη Γαλλία και την Πολωνία από τις 22 Απριλίου. Τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της ιαπωνικής μάρκας έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Toyota διέκοψε την παραγωγή αυτοκινήτων από τα μέσα Μαρτίου στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Πολωνία, την Τουρκία και την Πορτογαλία, αναφέρει το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota κατασκευάζει το μικρό hatchback Yaris στο εργοστάσιό της στο Valenciennes της Γαλλίας. Ακόμα και ενώ οι γραμμές παραγωγής του εργοστασίου έχουν σταματήσει, ορισμένοι υπάλληλοι συνέχισαν να εργάζονται για να προετοιμαστούν για την έναρξη της νέας γενιάς Yaris αργότερα φέτος.

Στη παραγωγή του εργοστασίου θα προσθέσει επίσης ένα SUV με βάση το Yaris, που αναμένεται στην αγορά την άνοιξη του 2021.

Στην Πολωνία, η ιαπωνική φίρμα παράγει κινητήρες και κιβώτια στο εργοστάσιο στο Walbrzych και κινητήρες ντίζελ και βενζίνης στο εργοστάσιο που διαθέτει στο Jelcz-Laskowice.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα άλλα εργοστάσια στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία θα παραμείνουν κλειστά για τώρα.

Η TPCA, μια κοινοπραξία της Toyota και της PSA, στη Τσεχία επέκτεινε τη διακοπή της παραγωγής της έως τις 4 Μαΐου.

Η ημερομηνία έναρξης για το άνοιγμα των εγκαταστάσεων της Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία είναι η 4 Μαΐου, ανέφεραν οι Financial Times.

Η Hyundai, ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο που διαθέτει στη Τσεχία. Είναι το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Τσεχίας και το πρώτο στη Κεντρική Ευρώπη που ξεκίνησε να λειτουργεί, μετά από διακοπή τριών εβδομάδων.

Ο τομέας των αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει το ένα δέκατο της οικονομικής παραγωγής και το ένα τέταρτο των εξαγωγών της Τσεχικής Δημοκρατίας. Απασχολεί 150.000 εργαζομένους άμεσα και έμμεσα.

Και οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας ήταν εκτός λειτουργίας από τα μέσα Μαρτίου, ως μέρος των προσπαθειών για τον περιορισμό του κορονοϊού και οι αρχές έχουν προβλέψει τουλάχιστον 5% οικονομική συρρίκνωση φέτος.

Ο Skoda, ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσια της στη Τσεχία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 27 Απριλίου.

Η Hyundai, πέρσι κατασκεύασε στη Τσεχία 309.500 αυτοκίνητα. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξάχθηκε σε άλλες χώρες. Αρχικά ξεκίνησαν να εργάζονται στο εργοστάσιο δύο από τις τρεις βάρδιες. Έμφαση δίνεται στην απολύμανση.

Η επιδημία έχει υποχρεώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κλείσουν τα εργοστάσια τους και στην Ευρώπη. Το κλείσιμο των εργοστασίων αυτοκινήτων έπληξε και όλη την αλυσίδα παραγωγής αυτοκινήτων, όπως τους κατασκευαστές ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Η αλυσίδα εφοδιασμού είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της κατασκευής αυτοκινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης