Η αμερικανική εταιρία αυτοκινήτων Tesla, που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους ενώ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή φθηνότερων εκδόσεων του οχήματος Model 3, με την είδηση να οδηγεί τη μετοχή της σε πτώση 7%.

Η εταιρία, που πασχίζει να πετύχει μακροπρόθεσμη κερδοφορία και να συγκρατήσει τα έξοδά της, ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει τα κέρδη τετάρτου τριμήνου να είναι χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά περίπου 7% και θα διατηρήσει μόνο τους πιο απαραίτητους εποχικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη περικοπή θέσεων εργασίας από την Tesla μέσα σε επτά μήνες.
Σε σημερινό σημείωμα προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δήλωσε ότι το 2018 ήταν «η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία της Tesla», προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 30% πέρυσι, το οποίο είναι περισσότερο από αυτό που μπορούσε να υποστηρίξει η εταιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης