Η Ryanair συμφώνησε να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στη νέα αυστριακή αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα-1 Νίκι Λάουντα, αποκτώντας αυξημένη παρουσία στη γερμανική και την αυστριακή αγορά, στις οποίες κυριαρχεί η Lufthansa.

Η ιρλανδική εταιρία, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, συμφώνησε να αποκτήσει αρχικά ποσοστό 24,9% στη Laudamotion, η οποία προέκυψε από τη χρεοκοπημένη Niki, που άνηκε προηγουμένως στην Air Berlin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 75% «το συντομότερο δυνατόν», με την διαδικασία να υπόκειται στην έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, όπως ανακοίνωσαν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η Niki θεωρήθηκε το πιο ελκυστικό κομμάτι της χρεοκοπημένης Air Berlin και με τη συμφωνία αυτή καταλήγει στα χέρια της Ryanair, μετά από προσπάθειες της Lufthansa και της IAG, της μητρικής εταιρείας της British Airways να την αποκτήσουν.

«Αυτή η συνένωση δυνάμεων με την Laudamotion είναι καλά νέα για τους καταναλωτές/επισκέπτες στην Αυστρία και τη Γερμανία, οι οποίοι μπορούν τώρα να προσβλέπουν σε πραγματικό ανταγωνισμό, περισσότερες επιλογές και χαμηλότερους ναύλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία για τη Laudamotion θα είναι μια σπάνια εξαγορά για την Ryanair, η οποία έχει να αποκτήσει αεροπορική εταιρεία από το 2003, όταν αγόρασε και στη συνέχεια έκλεισε την εταιρεία Buzz.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης