Η παγκόσμια πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών Stripe, μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο, ήρθε επίσημα στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στις ψηφιακές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν, να αναπτυχθούν, να επεκτείνουν τις εργασίες τους σε παγκόσμια κλίμακα και να δέχονται χρηματικές συναλλαγές από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Η Stripe διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για εκατομμύρια επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου νεοσύστατων startup και μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών όπως η Google, η Amazon, η Uber και το Shoppify. Ήδη εταιρείες όπως η Eventora καθώς και φορείς όπως η Greenpeace, χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Stripe στην Ελλάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε πελάτες ανά τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα μεγάλο κεφάλαιο σε επιχειρηματικό και τεχνολογικό ταλέντο και πιστεύουμε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα μπορούν να επεκταθούν παγκοσμίως» αναφέρει ο Φέλιξ Χούμπερ, επικεφαλής για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για τη Stripe. «H Stripe στοχεύει στην ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να εξάγουν τη δημιουργικότητά τους και την φιλοδοξία τους στον υπόλοιπο κόσμο».

Ξεκινώντας από σήμερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δέχονται πληρωμές σε περισσότερα από 130 συναλλάγματα, σε μόλις δέκα λεπτά. Για πρώτη φορά, οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών και ταμείων της Stripe.

Έκτος από την αποδοχή πληρωμών, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Stripe προκειμένου να διευθετήσουν λογιστικά θέματα, λογαριασμούς, πληρωμές σε τρίτους καθώς και πληρωμές μέσω κινητού – όλα από έναν κεντρικό πίνακα. Οι χρήστες Stripe μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια, όπως το Apple Pay και το Google Pay.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Stripe βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις να καταπολεμήσουν τις απάτες στο διαδίκτυο

Εκτός από τις προκλήσεις που υπάρχουν στη διαχείριση πολλαπλών συναλλαγμάτων, η ηλεκτρονική απάτη είναι ένα σύνηθες εμπόδιο για τις επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους για πωλήσεις ανά τον κόσμο.

Η Stripe χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο μηχανισμό που παρέχει προστασία σε θέματα ηλεκτρονικής απάτης και ψεύτικων συναλλαγών, τόσο στις ελληνικές επιχειρήσεις όσο και στους πελάτες τους. H τιμολόγηση της Stripe, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν περιλαμβάνει επιπρόσθετα έξοδα εγκατάστασης ή κρυφές χρεώσεις. Ξεκινάει στο 1,4% + 0,25 ευρώ για κάθε χρέωση κάρτας στην Ελλάδα.

H Stripe είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει οικονομικές δομές για το διαδίκτυο. Εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους – από νεοσύστατες start-up μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις – μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματός της, να δεχτούν ψηφιακές πληρωμές και να πραγματοποιήσουν τεχνολογικά υπερσύγχρονες, οικονομικές συναλλαγές σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η Stripe βοηθά τις νεοσύστατες εταιρείες στα πρώτα τους βήματα καθώς και στην αύξηση των κερδών τους, ενώ παρέχει στις ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις οδηγίες, ώστε να ενταχθούν σε νέες αγορές και να ξεκινήσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Μακροπρόθεσμα, η Stripe στοχεύει στην αύξηση του ψηφιακού ΑΕΠ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης