Η Nissan, στο πλαίσιο της συμμαχίας με τη Renault, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Uber με σκοπό τη διεύρυνση των επιλογών ηλεκτροκίνησης για τους πελάτες της τελευταίας στην Ευρώπη.

Σε πρώτη φάση, οι εταιρείες θα διερευνήσουν την ανάπτυξη μια ισχυρής συνεργασίας για να παρέχουν στους συνεργάτες οδηγούς στην εφαρμογή Uber προσιτά ηλεκτρικά οχήματα στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία. Το όλο εγχείρημα ακολουθεί ένα επιτυχημένο πλάνο μεταξύ της Nissan και της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών έρχεται να επιστεγάσει την πρόσφατη ανακοίνωση της Uber στο να καταστεί πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών. Μέχρι το 2025, το 50% των χιλιομέτρων που διανύονται μέσω της πλατφόρμας της Uber σε συνολικά επτά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι) θα πραγματοποιούνται με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να επιλέξουν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών σε πόλεις που αντιπροσωπεύουν το 80% των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Uber, έως το τέλος του 2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης